To av de fineste gutta jeg kjenner ble født med noen få dagers mellomrom for 34 år siden. I stedet for å invitere til pølser, sjokoladekake og flasketuten peker på, så inviterte de til festlig lag på en hytte ved Mjøsa. Til utedo, vedfyrt koketopp, kjølig luft, men varm atmosfære. Kokt kjøtt, østers og boblevann, egg og bacon.

mjosa01

 

Det er helger som dette som gjør vanlige helger middelmådige. Det utvises en raushet som får julenissen til å virke gnien, det serveres mat som kan få den mest hardbarka ferdigmat-entusiast til å bli hobbykokk, og det er vin som tar oss steder. Man kommer hjem igjen med småfrosne tær, påfyll, inspirasjon og økt livvidde.

mjosa02

 

En dypere interesse for mat og vin ligger garantert latent hos de fleste, det er bare det at de færreste får oppleve kvelder som dette som tar det latente og gjør det potent. Får det til overflaten. Etter en gryte med bollito misto og Barolo fra Cappellano, etter femti østers og Champagne fra Lilbert-Fils, etter egg og bacon stekt på vedovn så blir det feil å gå tilbake til frossenpizza og cola zero. Livet er hele tiden i utvikling, og for at det skal bli interessant må det en økning av kvalitet og nytelse til for å ta det videre. Man må la seg bevege og stadig utforske.

mjosa04

 

Mat og vin skal jo først og fremst skape glede, bringe folk sammen og gi dette korte livet en ekstra dimensjon. Og på akkurat det er disse gutta i verdensklasse. Takk for en nydelig helg!

Sjekk forøvrig ut Eirik sine fabelaktige skriblerier om vin her – Enotria.no

mjosa05

 

mjosa06

 

mjosa07

 

mjosa08

 

mjosa09

 

 

Print Friendly, PDF & Email