Ja, så enkelt, men akk så godt. En digg brødskive, smørstekt kantarell og stekt speilegg med rennende plomme. Tar deg 10 minutter å mekke, men er så absolutt et fullverdig måltid. Jeg hadde litt comté og en fennikelsalami ved siden av, bare for å kose meg litt ekstra mye. Vin i glasset hadde jeg og, som jeg jo ofte har.

Brødskiva kan gjerne ristes eller stekes i litt smør i panne om du ønsker, men er brødet godt så er ikke dette nødvendig. Kantarellen renses og stekes i panne med litt smør. Ikke stek for mye sopp av gangen da det fort blir kokt i stedet. Vær raus med både pepperbøsse og flaksalt. Egget steker du i samme panne, plommen skal være hel og renne utover når kniven skjærer i den.

Litt finhakket rosmarin, nevnte ost og salami og du har et måltid. Sjølplukka eller ei, sopp på brød er en vinner.

sopp02

 

Print Friendly, PDF & Email