Bøsjåle er like i vinden som et forblåst bjørkeblad i september. Men i motsetning til høstføyka så ser ikke vinden ut til å stilne. Antall spaltemeter med omtale ser ut til å øke parallelt med kvaliteten i juicen, og så lenge prisene holder seg på dagens relativt moderate nivå så vil det nok være mange år før toppen av oppmerksomhet er nådd.

Julien Sunier er frisørsønnen fra Dijon som ønsket å beskjære drueklaser fremfor pannelugger og etablerte seg som vinmaker i 2008. Både han og hans yngre bror Antoine har på rekordtid etablert seg som to av de mest interessante produsentene i regionen. Julien produserer i dag ca. 36.000 flasker fra leide vinmarker og innkjøpte druer. Produksjonen er økologisk og bortsett fra litt svovel ved tapping så naturlig som mulig.

Dette er virkelig Beaujolais på sitt mest forførende. Fantastisk frukt med perfekt modning, elegante og saftige med druetypisitet og egenart. Drikkevennlig og matvennlig, og det til en pris på rett over 200-lappen.

Julien Sunier Beaujolais Fleurie 2014 | 233,- | 90 poeng
En sjarmbombe av en vin. Aromatisk, men ikke for frempå. Sødmefull, men også pent kjølig. Friske bringebær, jordbær og mørke plommer både på smak og duft. Saftig, men strukturert, med en digg, leskende og syrlig avslutning. Et strålende eksempel på hva druen Gamay og regionen Beaujolais har å by på når lagt i de rette hender. Drikker pent umiddelbart og etter noen år på langs.

Print Friendly, PDF & Email