I sommermånedene så ønsker mange lettere og friskere viner. De trenger ikke være voldsomt kompliserte, men heller lettdrikkelige og tilgjengelige. Til dette formålet er disse tre flaskene, alle laget på druen barbera, helt optimale. I tillegg er de veldig gunstig priset og særs fleksible i matveien. Alt av lyst kjøtt og lette pastaretter vil stortrives i selskap med disse go’sakene. At alle vinene er dyrket biodynamisk og tappet med svært lite eller helt uten svovel er nok også elementer som mange vil sette pris på.

Felles for de alle er at de kjennetegnes av en ren, frisk og saftig fruktkarakter. Kirsebær er en gjenganger i smaksnotater med barbera i glasset, og disse er intet unntak. Fin balanse mellom det syrlige og sødmefulle. Et par skiver salami, en liten bit parmesan og noe brød og olivenolje på terrassen med disse i glasset. Ja, da er det sommer da.

Carussin Asinoi Barbera d’Asti 2015 | 145,- | 86 poeng
En veldig innbydende vin som er fresh og drikkevennlig. Druetypiske og lett parfymerte aromaer av sursøte kirsebær, røde bær og urter. Vinen er veldig delikat, men har fortsatt en pen stofflighet. Sjarmerende og matvennlig tørrhet i avslutningen. En vin som i alle år har vært blant polets bedre kjøp, og det er den fortsatt. Finnes også i boks, men er best på flaske.

Carussin Un Litro Completo 2014 | 180,- (1L) | 86 poeng
Utrolig leken og frisk duft. Fremstår lett, fruktdreven og delikat. Druetypiske aromaer, men først og fremst en superjuicy, slank og saftig go’bit. Pent syrlig nerve, med fin sødme i frukten. Vektløs barbera-stil. God lengde, med delikat og tørr finish.

Giordano Lombardo Sasso Alto Piemonte Barbera 2015 | 152,- | 87 poeng
Frekk og interessant nese. Strukturert og kjølig barbera-frukt med innslag av noe vegetalt på duft. Bløt, rund og sødmefull frukt i munn. Juicy og digg. Strammer seg så ordentlig opp med superfresh kirsebærsyrlighet. Smatt, smatt, hvor blir det av pastaen? Mye vin for pengene.

Print Friendly, PDF & Email