Pasta er min livsbøye. Når jeg er trøtt på mat, inspirasjonen er i kjelleren og jeg aller helst skulle ønske at jeg slapp å lage middag så tyr jeg til pasta. I gamle dager, da man var uten barn og bodde på løkka var det bare å momse noe digg take-away. Men disse pokkers barna krever middag, hver eneste dag. Kravstore minimennesker. Når valget så falt på pasta så klarte jeg å grave frem litt inspirasjon og fant frem et par råvarer til. Klassiske kombinasjoner som smaker godt.

Spinat og ricotta er en udødelig match. Litt sprøstekt spekeskinke, ovnsbakte tomater og pinjekjerner fullførte måltidet.

ricotta03

 

INGREDIENSER

  • 100 g tagliatelle pr. person
  • 1 pose spinat
  • 1 boks ricotta
  • et par fedd hvitløk
  • litt fløte
  • muskatnøtt
  • noen skiver spekeskinke
  • cherrytomater
  • pinjekjerner
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Pastaen kokes etter anvisning. Rimelig greit. Husk å ha nok salt i vannet da, blir best slik. Jeg siler av pastavannet, har pastaen tilbake i kjelen og drysser over en raus mengde olivenolje og litt maldonsalt. Nam.

– Tomatene bakes i ovn. 180 grader i 30-60 minutter avhengig av hvor bakt man vil ha de. Tilsett gjerne noe urter og dryss over olivenolje og salt. Har jeg tid så lar jeg de ofte tørke helt inn. Da blir de intense i smaken.

ricotta02

 

– Mengden spinat mot ricotta tar jeg ofte litt på slump. Ønsket mengde spinat freses raskt i panne med litt olje til den er slått sammen, dette tar et par minutter. Tilsett finhakket hvitløk, noen rause skjeer med ricotta og bland sammen. Spe inn litt fløte for å få en litt sausete konsistens, la småputre til alt har satt seg. Smak til med salt og pepper og riv over litt muskatnøtt.

ricotta04

 

– Rist noen pinjekjerner i en tørr panne og sprøstek spekeskinke ala parma, serrano eller lignende.

– Legg en raus porsjon pasta i en dyp tallerken, på med spinat og ricotta og til slutt litt skinke og pinjekjerner. Litt parmesan har aldri skadet en pastarett. Hugg innpå.

ricotta05

 

Print Friendly, PDF & Email