Det er få retter som varmer på en iskald vinterdag som en varm og lett krydret suppe. Nesten hver gang jeg koker opp og spiser en suppe så lurer jeg på hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Dagens suppe er ikke noe unntak, en ganske så klassisk variant med gulrot og linser som hovedråvarer, ispedd andre godsaker og kokt i en smaksrik kraft. Skikkelig digg.

gulrot02

 

INGREDIENSER

  • 5-6 gulrøtter
  • 175 gram kokte røde linser
  • 2 store sjalottløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ss spisskummen
  • 1 liter kyllingkraft
  • saften av 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • chili, koriander, rømme

SLIK GJØR DU DET

– Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Gulrøttene skrelles og kuttes i mindre staver.

– Skyll linsene godt og la de renne av seg i fem minutter.

– Fres løk, hvitløk og ingefær i litt olje til det er blankt. Tilsett 1 ss spisskummen, det blir best om du først morter hele frø, men du kan også bruke ferdigmalt. Bland sammen.

– Legg gulrøtter og linser i gryta, og hell over 1 liter med kyllingkraft. Jeg bruker kyllingraften fra Jacobs Utvalgte og bruker da 5 dl kraft og 5 dl vann da denne er såpass tykk og konsentrert.

– Kok opp og la koke i ca. 15 minutter til gulrøtter og linser er møre. Mos alt sammen med en stavmikser, skvis over saften til en halv sitron og smak til med salt og pepper.

– Fordel suppen i skåler og pynt med chili i skiver, grovhakket koriander og litt rømme.

– Få varmen i kroppen med en varm, kremete og smaksrik suppe og lur på hvorfor man ikke koker suppe oftere. Server gjerne med noe godt brød og smør. Velbekomme.

gulrot03

 

Print Friendly