Hvor ofte har man ikke lyst på noe godt, uten at det krever så alt for mye matlaging? Skjer relativt ofte her i huset hvertfall, og sist det skjedde så endte jeg opp med å spise kalveschnitzel, capresesalat og litt ost og fennikelsalami. Ikke så gæli det vel?

Schnitzel03

 

Jeg var så frekk at jeg kjøpte min schnitzel ferdig preparert på Maschmanns matmarked, men det er jo særdeles enkelt å lage selv også. Man tar en skive ytrefilet av kalv og banker den helt flat. Dypper den i mel, så i sammenvispete egg og til slutt i brødsmuler eller griljermel, gjerne ispedd litt ferske urter. Kjøttet stekes kun et par minutter i en varm panne i litt smør også er det ferdig. Pinlig enkelt, men overraskende godt.

Til kjøttet så lagde jeg en caprese. Verdens enkleste salat. En god bøffelmozarella, noen gode tomater, litt olivenolje, salt og et par blader med basilikum.

Schnitzel02

 

Måltidet ferdigstilles med litt fennikelsalami, et par gode oster og noen knasende brødpinner.

Også må man jo drikke vin til da. Hva er vel en middag uten et glass vin. Jeg drakk en snadrete rødvin fra Beaujolais og Jean Paul Brun. Deilig midtukedagsmåltid.

 

Print Friendly, PDF & Email