Som liten gutt dro folka mine med meg og broren min på maisplukk, og nå som jeg har videreforedlet mine gener så er dette en aktivitet som er hentet frem igjen. Det er flere steder der man kan plukke mais, men for oss er det mest naturlig å dra ut til Ringi Gård i Bærum. Da kan man samtidig hamstre inn deres knallgode eplejuicer.

mais02

 

Årets mais-sesong er noe forsinket, og årets selvplukk begynte hele tre uker senere enn i fjor. Jeg spiser mais utelukkende tilberedt på ett vis. Grillet hardt, penslet raust med smeltet smør og drysset med salt. Nam. Autotilbehør når det grilles.

mais03

 

Og selv om man nå får tak i mais året rundt i butikken, så er det langt mer stas og hente opp sjølplukket mais fra fryseren. Et kjapt oppkok rett fra frys og så legges de på grillen. Blir like perfekt hver eneste gang. Det som er viktig når man plukker selv er å få de i fryseren så fort som mulig. Idet maisen plukkes så starter sukkeret og bli omgjort til stivelse, og da forsvinner den friske søtheten fort. Fryses maisen stanses denne prosessen, og maisen er helt perfekt ved tilberedning flere måneder senere. Det er dog viktig at maisen pakkes i lufttette poser, og aller helst vakuumert om mulig.

Jeg tror dessverre at plukkingen på Ringi er over for i år, men meget mulig det fortsatt plukkes andre steder i landet. Happy hunting.

mais04

 

mais05

 

mais06

 

mais07

 

 

Print Friendly