Eller Caprese-salat for oss nordmenn og nordkvinner. En knakanes god rett med opprinnelse fra Capri i Italia. Er det verdens enkleste salat? Ja, det tror jeg faktisk. Solmodne, smaksrike tomater og en sjukt god bøffelmozarella og du er good to go. Litt olivenolje og noen blader basilikum. Finito.

Så hva mer skal jeg egentlig skrive i dette innlegget? Aner ikke. Noen forslag? Nææ, vi går rett på «oppskrift».

INGREDIENSER

  • knallgode tomater
  • bøffelmozzarella
  • basilikum
  • ekstra god olivenolje
  • salt

SLIK GJØR DU DET

– Mengdemessig i en sånn salat så pleier jeg å ha ca. 2/3 tomat og 1/3 bøffelmozzarella. Dette må da skjæres i skiver eller større biter. Ja, jeg vet at det er strevsomt. Sorry.

– Bland inn en raus neve med basilikum og hell over olivenolje og salt.

– Værsegod. Forretten er i boks. Fy pokker så enkelt og godt. Og restene holder seg helt fint over natta i kjøleskap.

caprese02

Print Friendly