Vinhuset Hilberg-Pasquero holder til i Priocca, Cuneo i Piemonte, en liten 20-minutters kjøretur fra Barbaresco, og produserte deres første flaske så sent som i 1994. Nå produserer de ca. 20.000 flasker i året, fordelt på 5,5 hektar med vinmark. All produksjon er 100% økologisk og de tilsetter ingen svovel i vinene. De dyrker i tillegg til vin en rekke forskjellige grønnsaker, samt at livet på gården kompletteres med diverse husdyr, og tre barn.

Denne vinen sitt druemateriale er fra Monteforche Roero, like bak Barbarescosonen. Vinen har hatt 20 dagers skallmaserasjon og 22 måneders lagring på Botte. Vinen lagres så på flaske i 1 år før den går ut i salg.

HILBERG-PASQUERO LANGHE NEBBIOLO 2010

  • Produsent: Hilberg-Pasquero
  • Vin: Langhe Nebbiolo
  • Land: Italia, Piemonte
  • Drue: 100% Nebbiolo
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 14%
  • Utvalg: Bestilling
  • Varenummer: 1119501
  • Pris: 279,-
  • Poeng: 87

SMAKSNOTAT

Noe tilbakeholden på nesa, men etter en time i karaffel så våkner den. Mørk, sødmefull frukt i retning kirsebær. Noe fat, lett krydret. Slank inngang med saftig, varm og solmoden frukt. Solid struktur i midtpartiet. Mørk på smak med kirsebær, asfalt og tjære. Finkornete tanniner tar tak i en lang syrlig og mineralsk finish. Mørk og kraftig langhe nebbiolo. Syren tilsier at flasken gjerne kan ligge i 5-6 år til. God kvalitet, om enn noe høyt priset. Drikk en til viltkjøtt eller en pasta med en kraftig ragu.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på vinmonopolet.no.

Print Friendly, PDF & Email