Okey. Det er bare å innrømme det først som sist. Jeg er like glad i taco som alle andre, og som regel så gjør jeg veldig lite ut av det når vi først har det. Taco er for meg et måltid uten matlaging, en fridag. Men et par ting mekker jeg alltid, det ene er er guacamole, og det andre er denne sjukt freshe, knasende, smaksrike og nydelige salsaen. Noen minutter med kniven, og vips, ferdig.

Mengden avhenger av hvor mye salsa dere vil ha, men denne mengden er nok til å fylle en vanlig suppeskål. Holdbarheten er ikke allverdens, men det er sjeldent noe problem da det alltid blir spist opp. Når det gjelder mengden av hver råvare så er det jo opp til hver enkelt hva man ønsker, men her er hvertfall et fint utgangspunkt.

salsa02

 

INGREDIENSER

  • 3 vanlige tomater
  • 1/2 grønn paprika
  • 1/2 gul løk
  • 1/2 chili med frø
  • 1/2 urtepotte koriander
  • saften av 1+ lime
  • 1 teskje spisskummin
  • 1 teskje pepper
  • litt maldonsalt

SLIK GJØR DU DET

– Frem med kniven og en stor skjærefjøl. Kutt opp tomater, paprika og løk. Chilien kan brukes med eller uten frø avhengig av hvor sterkt du liker det, finhakkes. Om du ønsker mindre væske i salsaen så kan du enten sile tomatene først, eller rett og slett fjerne kjernen og kun bruke tomatkjøttet.

– Jeg pleier å riste både pepper og spisskummin i panne før jeg knuser det med morter, det frigir enda mer aroma. Og spisskummin er jo den smaken man kanskje forbinder mest med taco. Et nydelig krydder i salsa-sammenheng.

– Bland alt dette sammen i en arbeidsbolle. Kutt opp koriander og tilsett dette gradvis mens du smaker det til. Koriander kan fort dominere smaksbildet så ikke ta alt på engang.

– Skvis så over saften fra en eller flere lime til den friske, syrlige smaken er der uten at den tar overhånd. Litt salt til slutt, og salsaen er ferdig.

– Digg da, ikke sant?

Print Friendly, PDF & Email