Verdens enkleste dessert, og perfekt nå som høsten setter inn og frukten ramler ned fra trærne. Lages på 30 minutter, og du kan bruke det du har tilgjengelig av bær og frukt. Ingrediensene til smuldretoppingen er også ting de aller fleste har i skapet fra før. Barneskirenndessert. Det kan man like.

Denne oppskriften holder til fire personer og stod også på trykk i Matmagasinert NORD sin ellevte utgave. Les mer om det her.

INGREDIENSER

  • 5-6 epler
  • 75 g smør
  • 75 g brunt, mykt sukker
  • 75 g havregryn
  • 75 g mel
  • hjemmelaget vaniljeis

SLIK GJØR DU DET

– Bland sammen sukker og havregryn. Bland så inn smøret og til slutt melet. Det skal bli en smuldrete tekstur.

– Eplene, eller en annen frukt, vaskes godt og kuttes i mellomstore biter. Det gjør ingenting om bitene er litt ujevne i størrelse, det bidrar bare til variasjon i konsistens.

– Smør en ildfast form og fyll den med eplebåtene. Dryss over smuldretoppingen til det dekker all frukten. Jeg stekte min på en indirekte grill, men det er selvfølgelig enklere med en stekeovn. Uavhengig av metode så tar det 20-30 minutter på rundt 200 grader til toppingen har fått en fin farge og sprø topp. Serveres med hjemmelaget vaniljeis. Velbekomme.

eplecrumble02

Print Friendly, PDF & Email