Å si at man ikke liker salat blir det samme som å si at Urge ikke er den beste brusen, altså total skivebom. En salat med friske ingredienser, forskjellige teksturer og deilig smak er vanskelig å mislike. Feed the rush. Perlespelt er avskallede speltkjerner. Nydelig til alt fra salat til kjøtt og fisk.

Denne oppskriften stod også i Matmagasinet Nord sin 10’ende utgave, i min debutspalte i dette fabelaktige magasinet. Les mer om dette her.

Denne mengden er fin som forrett/tilbehør til fire personer.

INGREDIENSER

  • 2 dl perlespelt
  • 1 fennikel
  • 1 pose ruccola
  • 3-4 reddiker
  • 50 gram fersk norsk chevre
  • 2 ts sennep
  • 2 dl olivenolje
  • en skvis sitron

SLIK GJØR DU DET

– Perlespelten skylles og kokes i ca 20–25 minutter i lettsaltet vann. De skal ha litt tyggemotstand når de er ferdige. Bland inn litt god olivenolje og smak til med salt.

– Ta av det ytterste laget på fennikelen, kutt av bunnen, del den i to på langs og snitt den i tynne skiver med en mandolin. Reddiken skylles og får seg også en runde på mandolinen. Om du har japanske sushi-skillz kan du kutte tynne skiver med en kniv i stedet.

– Bland sammen sennep og sitronsaft i en bolle, og pisk inn olivenoljen gradvis. Et lite dryss havsalt og en runde med pepperkverna så er dressingen i boks.

– Hell perlespelt, ruccola, fennikel og reddik i en arbeidsbolle og hell over halvparten av dressingen. Bland alt godt sammen med fingrene.

– Legg salaten over på et serveringsfat, dryss over revet chèvre og hell over resten av dressingen. Klar for knasking. Ordentlig digg grøntfôr.ruccola01

 

Print Friendly, PDF & Email