Det er heller sjeldent at jeg åpner en vin til under 150 kroner og tenker; «wow, dette var skikkelig digg». Det var allikevel tilfelle med Palladino sin svært så tiltalende Barbera d’Alba. En saftig, ren og ung barbera med dyp frukt og flott syre som passer perfekt til nordmenns favoritter som pizza og pasta. Tirsdagsvinens tirsdagsvin.

Azienda Vinicola Palladino holder til i Serralunga d’Alba og har gjort det siden 1974. Denne vinen får 12 måneder på slavonske fat, så 2 måneder på flaske før salg. Selv om dette er vin som skal nytes ungt så kan den fint ligge opp til 3 år.

FAKTABOKS

  • Produsent: Az. Vin. Palladino
  • Vin: Barbera d'Alba Superiore
  • Land: Italia, Piemonte
  • Drue: 100% Barbera
  • Årgang: 2010
  • Alkohol: 13%
  • Utvalg: Basis
  • Varenummer: 4462001
  • Pris: 139,50,-
  • Poeng: 85

SMAKSNOTATER

Klar rubinrød farge. Innsmigrende nese som dufter av solmodne og saftige kirsebær, nøtter, skogbunn og urter. Lett parfymert med innslag av trevirke.

Bløt og tiltalende i munnen, middels fyldig med saftig og ren frukt. Tighter seg til med middels syre, finkornete tanniner og en lett bitter touch. God lengde. Dette er mye vin for pengene. Et svært godt kjøp.

Jaggu er ikke flasken i basis-utvalget også, så da kan du få tak i den land og strand rundt. Eller du kan kjøpe den på vinmonopolet.no

Print Friendly, PDF & Email