Det er liten tvil om at jeg er blitt ganske grill & bbq-frelst i det siste, og jaggu ble det ikke akkurat spikret en tur til USA med masse bbq-inspirasjon via jobben. Det blir sjukt stas. Men tilbake til maten. Saftig, smaksrikt, fettrennende langtidsgrillet kjøtt fra grillen er og forblir en episk nytelse, og enda bedre er det om du tar det kjøttet, sammen med litt coleslaw, og legger det i en nystekt, hjemmelaget bun. Det er godt det.

Denne oppskriften har jeg funnet i den episke BBQ-boka Pitt Cue Co. Et must i enhver bokhylle.

buns02

 

Jeg er litt usikker på hva man helst skal oversette ordet «bun» til. Min variant er stappfull av smør, så da blir det en slags kombinasjon av hamburgerbrød, pitabrød og scones egentlig. Fiffig. Svært enkelt å lage, smaker nydelig og passer utmerket til pulled pork, brisket, braiserte oksekjaker og masse annet snacks.

Denne mengden blir til 10-12 buns.

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 15 gram fersk gjær
  • 450 gram hvetemel
  • 5 gram sukker
  • 5 gram salt
  • 200 gram smør

SLIK GJØR DU DET

– Varm opp melken til ca. 37 grader, og tilsett gjæren. Rør godt til gjæren er fullstendig oppløst.

– Bland sammen hvetemel, sukker og salt i en arbeidsbolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett så smøret og kna/elt dette godt sammen.

– Tilsett så melkeblandingen og kna/elt det sammen til en fin deig. Dekk til med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i en times tid.

– Del så deigen opp i 10-12 like store emner og fordel disse utover en stekeplate. Dekk til med plastfolie og la heve videre i en halvtimes tid.

– Buns’a stekes så på 190 grader i ca. 20 minutter til de er lett gylne på toppen. La de hvile/avkjøles på rist.

– Del buns’a i to, fyll innpå med alskens go’saker og hugg innpå. Husk smekke, det vil og skal bli sølete. God middag.

buns03

 

Print Friendly