Det er mulig jeg blir sett på som tidenes minst trendy matblogger når jeg nå står frem med at jeg synes ruccola er ganske snasent. Den har en lett pepret stil som kler en rekke salatingredienser. Legg til en latterlig god fennikel med sin underbare smak av anis, samt linser og en dressing og du har en salat. Spis denne salaten som en lett forrett eller bruk den som tilbehør til kjøtt eller kylling. Vi nøt den sammen med kullgrillet entrecote. Knallkombo.

Denne mengden er fin til fire personer om den serveres som tilbehør, eller som en lett forrett.

INGREDIENSER

  • 150 g linser
  • 1 laurbærblad
  • 1 stjerneanis
  • kyllingkraft
  • 1-2 fennikel avhengig av størrelse
  • 100 gram ruccola eller annen smaksrik salat
  • DRESSING
  • 2 ts sennep
  • saften av en halv sitron
  • litt revet sitronskall
  • 1-2 dl god olivenolje
  • litt salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Skyll linsene godt i rennende vann. Kok de etter anvisning på pakken. Jeg koker de i kyllingkraft/buljong og tilsetter 1 laurbærblad og 1 stjernanis. La de koke til de er møre, men med tyggemotstand. Sil av vannet, og smak til med litt salt og pepper.

– Fjern det ytterste laget på fennikelen, kutt av bunnen og del den i to på langs. Jeg bruker så en mandolin til å lage jevne, tynne skiver.

– Dressingen blandes sammen, og smakes til underveis til den er perfekt.

– I en stor bolle blander du sammen linsene, salaten og fennikelen. Hell over dressingen og vend det hele sammen.

– Legg opp salaten i dype tallerkener og spis i vei. Samtidig kan du gruble over hvordan noe så sunt kan være så godt. Merkverdig.

– Vi nøt salaten med kullgrillet entrecote.

grillacote03

 

Print Friendly