Min interesse for grill og barbecue startet egentlig først i fjor sommer, og den har bare tatt seg opp siden da. En ting er at det er deilig å tilberede mat utendørs, men nesten enda viktigere er det at maten blir helt fantastisk. Den lukten, stemningen og smaken en kull eller vedfyrt grill gir er helt uimotståelig.

Jeg har i det siste tilberedt en hel masse mat på grillen og oppskriftene kommer nå på løpende bånd her på bloggen. En bok som har gitt meg mye glede de siste ukene er en britisk bok som heter Pitt Cue. Det er en fantastisk bok om grill og barbecue og som utrolig nok ikke er amerikansk. I tillegg til mye bra teori og nydelige bilder så er det selvfølgelig ekstremt mye bra oppskrifter.

bbqrub02

 

En god barbecue begynner som regel med en rub, altså en krydderblanding, og i denne boka har de en oppskrift på en rub som de bare kaller «House Rub». En relativt standard blanding som kan brukes på alt fra baby back ribs, via kylling, til pulled pork. Jeg har testet den til flere av disse råvarene, og den er svært god. Jeg pleier ofte å justere den noe, gjerne med nesten dobbelt så mye svart pepper og cayennepepper, og som regel litt mer salt. Men jeg vil anbefale at dere lager denne grunn-oppskriften først, også kan dere eksperimentere videre i etterkant. Et lite dryss havsalt rett før konsumering er alt som trengs for å få en nydelig smak på maten.

INGREDIENSER

 • 10 g fennikelfrø
 • 1 ts spisskummenfrø
 • 1 ts hel svart pepper
 • 1 ts korianderfrø
 • 100 g mykt brunt sukker
 • 50 g vanlig sukker
 • 10 g hvitløkspulver
 • 100 g finkornet salt
 • 15 g røkt paprika
 • 30 g paprika
 • 1 ts tørket oregano
 • 1 ts cayenne

SLIK GJØR DU DET

– Alle ingrediensene måles opp nøyaktig med en kjøkkenvekt. Denne oppskriften gir totalt 300 gram, og selv om oppskriften sier at det helst skal brukes innen en uke så holder det mye lenger enn det så sant du har blandingen i en tett beholder.

– Pepperet, fennikelfrøene, korianderfrøene og spisskummenfrøene ristes i en tørr panne til det avgir en behagelig duft, det tar et par minutter. Husk å riste pannen med jevne mellomrom så det ikke blir brent. Frøene has så i en morter og moses til grovt pulver når det er lettere avkjølt.

– Det mortete pulveret blandes sammen med resten av ingrediensene og flyttes over på en ren og tett beholder. Skru på lokket og rist som en gal mann til alt er godt blandet.

– Sånn, da har du en deilig krydderblanding klar for ditt neste grillmåltid. Dette blir så bra.

bbqrub03

 

Print Friendly, PDF & Email