Andelår er en strøken råvare. Det er det ingen tvil om. En råvare som er like klassisk fransk som den er asiatisk. I dag har jeg tatt litt fra begge kjøkken. Først ble lårene confitert sous vide før maten ble spist som vårrull med hoisinsaus og andre asiatiske smaker. Resultatet ble legendarisk om jeg får si det selv . Og lille Iben på 3 år synes det var svært stas og svært godt med gakkgakk til middag.

Confiterte andelår har vært en favoritt hos meg i lang tid, og en rett jeg hyppig bestiller ute om jeg spiser på en fransk bistro. Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på andeconfit tilberedt i stekeovn, denne gang derimot havnet det i sous vide-badet.

sousvideconfit02

Fremgangsmåten er uhyre enkel, og resultatet ble knallbra. Alt det krever er at man begynner med maten kvelden før man skal spise den. Litt prepping, også lages resten av seg selv. Jeg saltet lårene over natten, la de i vannbad før jeg dro på jobb også var maten klar når jeg var kommet hjem fra jobb. Alt takket være den fantastiske sous-vide-teknikken.

INGREDIENSER

  • 1 andelår pr. person
  • 2 ss andefett pr. lår
  • 1 appelsin
  • salt
  • agurk
  • vårløk
  • rispapir
  • hoisinsaus
  • mango
  • avokado

SLIK GJØR DU DET

– Andelårene trenger rundt 10 timer med salting, så dette gjør du på kvelden så de ligger over natta. Salt lårene godt, og riv over litt appelsinskall. Gni det hele godt inn i lårene og legg de i kjøleskap over natten.

– Om morgenen så fyller du vannbadet med varmt vann fra springen og setter sirkulatoren på 75 grader celsius.

– Lårene skylles godt for å fjerne saltet, og tørkes lett med tørkepapir eller kjøkkenhåndkle. Legg et lår i hver vakuumpose sammen med to solide skjeer med andefett. Om du ikke har andefett hvorfor i all verden har du ikke det??? så kan du bruke smør istedet. Men det blir best med fett.

sousvideconfit03

– Legg lårene i vannbadet og la de ligge i 10 timer. Med andre ord ganske nøyaktig en arbeidsdag om man iberegner reise og henting i barnehage.

– Etter 10 timer så setter du en passende stekepanne på komfyren og får den god og varm. Hell i litt av fettet det vil sprute litt og legg i lårene. Brun de godt på begge sider, og avslutt gjerne med å sette pannen i stekeovnen og slå på grill-elementet. Crispy skinn. Nam.

sousvideconfit04

– Sånn. Nå har du perfekte confiterte andelår. Svært enkelt, svært godt og ekstremt fleksibelt i forhold til tilbehør. Kjøttet ble saftig, mørt og smaksrikt. Det er ingen tvil om at sous vide er en perfekt teknikk for confitering. Server med en bønnecassoulet, en rotmos, risotto, pasta eller som meg; vårrull.

– Skrell en agurk og fjern kjernen. Kutt opp resten av agurken i staver. Kutt noen vårløk i tynne strimler. Bløtlegg rispapir i en 10-15 sekunder og legg over på et fuktig håndkle.

– Legg revet andekjøtt, agurk og vårløk over på rispapiret og hell over noen spiseskjeer med deilig hoisinsaus.

– Server vårrullene med en liten mango og avokado-salat. Gakkgakk + sous vide er kommet for å bli. God middag!

sousvideconfit05

sousvideconfit06

Print Friendly, PDF & Email