Jeg kom akkurat hjem fra Piemonte, og imens jeg sorterer bilder og smaksnotater fra den turen så kan jeg kanskje friste med noen italienske go’biter fra andre deler av landet. Jeg prøver å smake både snevert og bredt på en og samme tid, kanskje vanskelig, men allikevel viktig.

Det er visse åpenbare vinområder der jeg ønsker å gå virkelig dypt inn i materien, men jeg ønsker samtidig å bli kjent med (alle?) andre områder, og druer utenom de åpenbare. Dagens tre viner kommer fra henholdsvis Veneto, Toscana og Sicilia og inneholder en bred blanding av, for de fleste, mindre kjente druer.

CORTE SANT'ALDA VALPOLICELLA SUPERIORE RIPASSO CAMPI MAGRI 2010

En mørkrød vin med fin og dyp rødbærsfrukt på nesa. Vinen er slank i anslaget og munnen fylles så av rik krydret rødbærsfrukt og animalske aromaer. En saftig, juicy, fruktdreven vin med fin struktur og flott fruktkvalitet. Vinen avrundes av en integrert syrlighet, og en litt tight og trang tanninsk avslutning. En overraskende frisk og saftig ripasso. En deilig vin.

 

Vinen er fra Veneto i Italia og laget på druene Corvina grossa, Corvina og Rondinella.

  • Varenummer: 9853101
  • Pris: 210,-
  • Poeng: 87

AMPELEIA KEPOS 2011

En nese som domineres av en rik, sval, solmoden rødbærsfrukt. I munnen er den saftig og fast på en og samme tid, med fint modnet mørkrød bærkarakter. Kirsebær, bringebær og moreller. Fioler og vanilje. Munnfølelsen oppleves lun, behagelig og varm. Fin konsentrasjon i smaksbildet, og en syrlig, avslepen og fin lengde runder av en deilig vin.

 

Denne vinen er fra Toscana i Italia, og er laget på druene Grenache, Mouvedre, Carignan, Alicante og Marselan. En salig blanding som spiller overraskende godt på lag sammen.

  • Varenummer: 826201
  • Pris: 215,-
  • Poeng: 89

ARIANNA OCCHIPINTI GROTTE ALTO CERASUOLO DI VITTORIA 2008

En aromatisk nese som dufter av urter og medisinskap, samt animalske aromaer, multer og noe tørket frukt. Slank og saftig i anslaget. Flott struktur, konsentrert og god fruktkvalitet. Fin og syrlig lengde. Man kjenner at det er brukt lite svovel, men det hemmer på ingen måte vinen.

 

Vinen er fra Sicilia i Italia, og er laget på druene Frapatto og Nero d'Avola.

  • Varenummer: 9424901
  • Pris: 365,-
  • Poeng: 89

Print Friendly, PDF & Email