Et av de beste barbera-kjøpene på polet om du sammenligner pris og kvalitet. Giovanni Rosso har her produsert en saftig og klassisk barbera med mørk fruktkarakter og deilig syre. Passet nydelig til andeconfit.

Familien Rosso har drevet med vin i over 100 år, og på 80-tallet gjorde Giovanni Rosso større endringer i vinmarkene med et mål om å gro best mulig frukt. Men det var først når sønnen Davide Rosso tok over at vinen ble produsert og solgt under eget navn. De holder til i Serralunga d’Alba, og har en klar tanke om at vinen skal smake av sitt terroir.

I disse dager er han også i ferd med å lansere en vin i samarbeid med kokk, sommelier og tv-dude Ole Martin Alfsen.

FAKTABOKS

  • Produsent: Giovanni Rosso
  • Vin: Barbera d'Alba Donna Margherita
  • Land: Italia, Piemonte
  • Drue: 100% Barbera
  • Årgang: 2011
  • Alkohol: 14,5%
  • Utvalg: Basis
  • Varenummer: 4962301
  • Pris: 160,-
  • Poeng: 87

SMAKSNOTATER

Mørk rødlilla farge i glasset. På nesa finner du en mørk og solid fruktkarakter med sødmefulle aromaer av plomme og morell. Et lite røykpreg ligger svalt over frukten. Noe urtepreg.

I munnen oppleves den som svært fruktdreven med en kraftig, krydret og maskulin kjerne, men samtidig ganske så bløt, sval og rund i kantene. Kirsebær er en klassisk fruktkarakter i barbera, og den er også tilstede her. Et lite animalsk innslag er det også. Fin syrlig finish med en bitter touch av kirsebærskall. God lengde med litt varmt alkoholpreg i finishen.

Vinen har en varm profil. Selve definisjonen på en saftig, fyldig og fruktdreven barbera. Den deilige syren vil bryte fint, og matche bra, med fett- og smaksrik mat. Vi drakk den til confiterte andelår og det taklet vinen fint. En deilig kombinasjon. Vinen vil nok også drikke fint til retter av svin, kanskje til og med ribbe.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på Vinmonopolet.no.

Print Friendly, PDF & Email