En aromatisk, lett krydret og smaksrik kyllingsuppe med indisk vri. Laget på kyllingkraft med ingredienser som ingefær, chili, hvitløk og koriander så snakker vi her en nydelig hverdagssuppe klar for å piffe opp en heller smågrå ukedag.

Supper kan varieres i det uendelige, og i en hverdag som ofte er ganske lite variert er dette en kjærkommen egenskap. En suppe kan baseres på sjømat, fugl, grønnsaker, kjøtt eller til og med frukt som en dessert. Av en eller annen grunn så tenker jeg at man ikke blir mett på en suppe, og derfor blir den nesten alltid oversett når sulten virkelig setter inn. Men da vi til tider kjøper inn middager for hele uka så slipper vi denne problemstillingen, er det suppe på menyen så er det suppe det blir. Denne gangen ble det kyllingsuppe, vridd delvis mot India. Og jaggu ble vi ikke mette også.

Dette er nok suppe til to voksne og ei litta ei.

INGREDIENSER

  • 1 liter kyllingkraft
  • 2 kyllingfileter
  • 1 gulrot, revet
  • 1 eple, revet
  • 1 ss ingefær
  • 1/2 chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss currypulver
  • 1,5 dl matfløte
  • fersk koriander
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Kok opp kyllingkraften. Du kan også bruke fond, buljong eller lignende.

– Kutt opp kyllingfiletene i mindre biter, salte og pepre, og brun godt i varm kjele. Legg så tilside.

– Kutt opp og riv alle grønnsakene. Fres dette et par minutter i samme kjele.

kyllingsuppe02

– Tilsett currypulveret og bland dette inn, hell så over kyllingkraften og la det hele koke i 10 minutter.

– Hell suppa over i en blender og kjør fint, tilsett matfløten og bland dette godt sammen. Smak til med salt, pepper og kanskje en liten skvis sitron?

– Fordel suppen i passende skåler og tilsett kyllingbitene. Dryss over litt finsnittet fersk koriander.

– Server med et godt brød som du kan dyppe i suppa, det er jo tross alt det beste med en suppe. Dyppinga.

– Velbekomme.

– At det var? Tusen takk for nok en nydelig oppskrift sa du? Åja, bare hyggelig du, men takk for vennlige ord.

kyllingsuppe01

Print Friendly