Nå har jeg lagt igjen såpass mange kroner hos Maschmanns matmarked på Skøyen at de snart fortjener et eget innlegg. En særdeles snasen matbutikk, med en hel masse gode råvarer og en atmosfære som gjør en inspirert. Denne gangen plukket jeg med meg et stykke entrecôte samt noen merguez-pølser som er produsert av Idsøe, men etter oppskrift fra Maschmann.

Selv om jeg fint kan klare meg med litt maldonsalt og god olivenolje så er det andre i husholdningen som gjerne ønsker litt tilbehør til, så da nappa jeg med meg noen særdeles søte poteter og en haug med spinat. Det får jaggu duge.

Beregn en 2-300 gram kjøtt per person, da inkludert både pølse og biff.

INGREDIENSER

  • entrecôte
  • merguez-pølser
  • søtpoteter
  • spinat
  • fløte
  • smør
  • sitron
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Jeg tilberedte kjøttet med teknikken sous vide. Kjøttet saltes og pepres og vakuumpakkes med litt olivenolje. Legg det så i et vannbad som holder 55 grader, og la ligge til det er ferdig. Mitt stykke var på 500 gram og fikk ligge halvannen time.

– Søtpotetene skrelles og kuttes i mindre biter. Kokes møre i vann og moses fint. Ha i noen klunker med fløte og noen klæsjer med smør. Skvis over litt sitron og smak til med salt. Holdes varm til servering.

– Spinaten renses og has i en kjele. Freses til den faller sammen, ha i litt smør, litt sitron og litt salt.

– Merguez-pølsene stekes i panne til de er gjennomstekt.

– Kjøttet tas ut av vannbadet, og freses hardt og fort på alle sider i en panne med masse smør og noen fedd hvitløk.

– Legg opp på tallerken slik at det visuelle matcher det kulinariske. Dryss over litt maldonsalt på det trancherte kjøttet. Værsegod. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email