Jeg var nylig på en nyhetssmaking hos vin-importør Moestue, og gjorde meg notater på noen av flaskene som imponerte mest. Hovedandelen av vinene på en slik smaking er nye årganger av allerede eksisterende produkter, men det er også noen helt nye flasker man kan knytte bekjentskap til.

Vinene jeg valgte ut var viner jeg likte godt, og som samtidig hadde et moderat eller lavere prisnivå. Så at den nye årgangen (2009) til De Montille fra Burgund smakte helt fantastisk er ikke noe du vil få informasjon om her. Eller pokker, nå røpte jeg det jo. Jaja.
Eventuelle nye produkter vil bli tilgjengelige på polet fra og med fredag 11 januar. Der det er snakk om ny årgang så vil den bli tilgjengelig snart eller så har den allerede kommet på plass. Så vær obs på det dersom du skal bestille en flaske eller to.

DEUX MONTILLE PERNAND-VERGELESSES 1ER CRU SOUS FRÉTILLE 2008

Etienne Montille som driver allerede nevnte De Montille og hans søster Alix står bak Deux Montille. Vinene deres kommer i all hovedsak fra vinmarker de leier og innkjøpte druer. Denne flasken er en premier cru fra appelasjonen Pernand Vergelasses i Burgund.
Nydelig aromatisk og sødmefull duft med preg av sitrus og mineralitet. En fyldig og kremete munnfølelse med høy konsentrasjon og en nydelig balanse, syrlig og lang avslutning. Drikk den til litt kremete og fyldige retter med fisk-og skalldyr eller lyst kjøtt som kylling og kalv.

Vinen er i bestillingsutvalget til polet med varenummer 5047001. Pris: 315,-.

DOMAINE TRAPET ALSACE RIESLING RIQUEWIHR 2009

En produsent med tilholdssted i Burgund, men denne flasken er altså fra Alsace.
En aromatisk Riesling-nese med moden fruktaroma. Jeg fant både gule epler og pærer i glasset mitt. En saftig vin med fint mineralskt preg. En slank munnfølelse med frisk syre og god lengde. Drikk den som aperitif eller til noe fra sjøen.

Vinen er i bestillingsutvalget til polet med varenummer 9361701. Pris: 190,-.

NERVI SPANNA DEI GINEPRI 2010

Dagens overraskelse. Jeg kjenner godt til produsenten Nervi og har tidligere skrevet om deres Gattinara. I nord-Piemonte så kaller de Nebbiolo-druen for Spanna, og vips så hadde vinen blitt døpt. Druene kommer hovedsaklig fra unge vinstokker fra de forskjellige vinmarkene og vinen består 100% av Spanna-druen.
En nydelig, innbydende nese med jordbær-toner. Vinen oppleves som saftig, frisk og ung (i positiv forstand). Den er elegant og har en veldig balansert munnfølelse. Tanninene er avslepne og runder fint av en vin som tilbyr utrolig mye kvalitet for pengene.

Flasken blir tilgjengelig førstkommende fredag og har dermed ikke et varenummer enda. Pris: 149,90,-. Dette blir den nye bordvinen hjemme hos oss.

PODERI COLLA LANGHE ROSSO BRICCO DEL DRAGO 2008

Dette var en av produsentene vi besøkte når vi var på Piemonte-tur i november, en særdeles sjarmerende familie. Denne vinen består av 85% Dolcetto og 15% Nebbiolo.
På duft er det mørke bær som står for mesteparten av underholdningen. Vinen har en myk inngang med fin frukt, den oppleves fast i fisken og har en kraftig syre mot slutten med en flott lengde. En vin som krever litt motstand i maten og jeg tenker at både viltkjøtt og lam vil være fine kombinasjoner.

Vinen er i bestillingsutvalget til polet med varenummer 4973701. Pris: 245,-.

PIERRE GONON SAINT JOSEPH 2010

En av de aller beste produsentene fra appelasjonen St. Joseph i nord-Rhône. Vinen består 100% av Syrah-druen.
En fruktig syrah bestående av røde bær og bjørnebær. Svært bra konsentrasjon med lette krydderaromaer og hint av pepper. Den oppleves både kraftig og slank på en og samme tid mye takket være en nydelig syre og en litt kjølig profil. En intens smaksopplevelse som avsluttes med tanniner som krever oppmerksomhet uten å være i veien.
Med viltkjøtt eller kraftige retter av okse på bordet så vil du ikke bli skuffet.

Vinen er i bestillingsutvalget til polet med varenummer 3004001 Pris: 296,-.

Print Friendly, PDF & Email