Nå er det en hel måned siden vi kom hjem fra en uke i Piemonte, dette området i nordvest-Italia kjent for sin matkultur og sine fantastiske viner. Det var en tur som var ekstremt inspirerende, og et sted jeg definitivt kommer til å besøke igjen. Mange ganger.

Vi var 1 staut og 2 vanlige karer som dro på tur. En motebevisst, kaffekar som helst vil sitte på Stortinget, med et utseende som kombinerer sjarmør og terrorist på en helt unik måte. En skikkelig go’gutt med et noe lavt tyngdepunkt rent visuelt, reiseleder og vår mentor hva gjelder mat, vin, kjærlighet og livet generelt. Også meg da, han staute.

Formålet med turen var enkelt og greit, vi skulle spise oss enda feitere, og vi skulle drikke det vi kom over av god vin. Turen var godt planlagt på forhånd, og vi skulle innom en rekke vin-produsenter. Jeg nevner i fleng, «Le Piane» i Boca, «Produttori del Barbaresco» i Barbaresco, «Tenuta il Sogno» og «Scarpa» i Nizza Monferrato, «Poderi Colla» og «Poderi Aldo Conterno» i Monforte, «Massolino» i Serralunga og «Vajra» i Barolo.

Besøkene var fantastiske, vi tuslet i vinmarker, smakte fra ståltanker og smakte fra flaske. Gavmildhet, gjestfrihet og fine folk. Det er ingen overdrivelse å si at i Piemonte så er det mat og vin hvorhen du snur deg. I Norge må man ha mat og/eller vin som interesse, en hobby utenom det vanlige livet for å spise godt og drikke godt. Det er ingen i Piemonte som har mat og vin som hobby, det ligger i ryggmargen fra fødselen av.

Vi bodde to netter i La Morra, vi handlet kanin, steinsopp og grønnsaker på markedet i Asti og kokkelerte, sang og drakk i vår flotte, leide leilighet. Så gikk turen til Monforte og det mest unike hotellet jeg har bodd på, Saracca. Et eldgammelt bygg, pusset opp, 7 rom, restaurant, vinbar. Stedet å bo dersom man skal til området. Dæven døtte. Vi spiste oss ihjel, vi drakk Baroloer fra de 6 siste ti-år, det ble fuktig, det ble sent, og de to jeg reiste med delte seng. Men det lar vi ligge. What happens in Piedmont, stays in… etc.

Dette var en tur som fyret oppunder min interesse for vin, som fikk meg til å innse hvor essensielt mat og drikke er i nytelsen av livet, og som gjorde meg mer bevisst på hva jeg vil bruke tiden og pengene mine på her hjemme. Jeg vil anbefale alle som deler min interesse og lidenskap for mat, råvarer og vin til å ta turen til Piemonte. Påfyll. Av. Alt.

Takk for meg, sees snart.

piemonte01

piemonte02

piemonte03

piemonte04

piemonte05

piemonte07

piemonte08

Print Friendly, PDF & Email