Hjem MINE OPPSKRIFTERDESSERT OG KAKER PANNA COTTA MED PASJONSFRUKT

PANNA COTTA MED PASJONSFRUKT

av Espen Nersveen

Panna Cotta kom med et smell, og er nå nesten blitt litt halvdøvt. Men selv om det sikkert er ukens dessert i Statoil sin kantine på Fornebu, så trekker jo ikke anti-hippheten smaken noe ned. Denne kokte fløte-desserten er og blir en knakanes enkel og smaksrik rett.

Alt som kan lages på forhånd er knall, og en panna cotta må man jo lage en 3-4 timer før den skal konsumeres. Det fins mange varianter på denne retten, og selv om den originale kun har fløte i seg så sverger jeg til å blande inn yoghurt. Det tilfører en friskhet og en syrlighet som balanserer fedmen fra fløten på en nydelig måte. Legg til en enda friskere, sødmefull og syrlig topping av pasjonsfrukt så har du plutselig en knallbra avslutning på måltidet.

Denne oppskriften passer bra til 6 personer.

INGREDIENSER

  • 5 dl kremfløte
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl + 50 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 gelatinplater
  • 10 stk pasjonsfrukt

SLIK GJØR DU DET

– Legg gelatinplatene i bløt.

– Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene, legg både stang og frø i en liten kjele sammen med fløten og sukkeret.

– Gi dette et oppkok, la det så stå og trekke i 10 minutter. Gi det ett nytt oppkok, klem væsken ut av gelatinplatene og ha de over i fløteblandingen. Sett kjelen tilside og rør til gelatinen er oppløst.

– Hell yoghurten over i en arbeidsbolle, og sil så fløteblandingen ned i bollen gradvis imens du stadig rører så det ikke klumper seg.

– Hell så fløteblandingen over i passende serveringsglass og sett i kjøleskap.

– Del så pasjonsfruktene i to, og skrap ut alt innholdet over i en bolle. Hell over 50 g sukker og bland godt, sett bollen i kjøleskap.

– Når panna cottaen har blitt fast i formen så kan du fordele over pasjonsfrukt-sausen.

Dette ble rett og slett dritgodt, og det ble ikke akkurat mindre godt med en Keller Rieslaner Auslese til. En særdeles sødmefull dessertvin med en fantasisk balansert syre. En match made in fløteheaven.

Dersom du ønsker å legge til en tekstur så lager du en hippenkjeks til, akkurat det krønsjy tilbehøret du trenger.

Mer snacks

9 kommentarer

grete desember 6, 2012 - 10:16

Ca hvor mange rekker denne oppskriften til? Tar også gjerne spenstig tilbehørtips til kalkun 🙂

grete desember 6, 2012 - 10:26

ser jo nå at det rekker til 6, spenstig tilbehørtips derimot… 🙂

Heia Mat » Keller Rieslaner Monsheim Silberberg Auslese 2011 februar 19, 2013 - 14:24

[…] Denne kan drikkes med stort hell til fruktbaserte desserter og modne oster. Vi drakk den til en panna cotta med pasjonsfrukt og det var en optimal kombinasjon. Vinen er nydelig nå, men kan også lagres i 10-20 år uten […]

Hippenkjeks | Heia Mat november 7, 2013 - 10:33

[…] serverte kjeksen sammen med panna cotta med pasjonsfrukt. Nam […]

Anne Grethe februar 17, 2014 - 19:12

dette ble bare prikken over i`en etter en hærlig (og tung) viltmiddag (rype og orrhøne med ditto tilbehør og masse deilig fløteviltsaus )

friskheten i denne var bare perfekt

vår nye favoritt

tusen takk

Espen Nersveen februar 19, 2014 - 07:36

Så hyggelig å høre da. Jeg er svært glad i den selv, elsker friskheten fra yoghurten og syrligheten fra pasjonsfrukten. 🙂

krestine februar 7, 2015 - 07:57

hmmm. den stivner ikke. what to do.

Espen Nersveen februar 10, 2015 - 08:40

Gikk det til slutt? Jeg vil uansett ikke at den skal stivne helt, den skal være «wobbly» og kremete.

Kristin desember 29, 2020 - 18:24

Hei. Denne smakte fantastisk, men jeg sliter også med at den ikke stivner helt. Er det mulig å bruke mer gelatin?

Det går ikke å kommentere