Dette er vel mer et tips om en matkombinasjon framfor en oppskrift. Laks spises jo daglig rundt i de tusen hjem, men hvor ofte har du sopp på samme tallerken? Ikke like ofte som poteten hvertfall, men det syntes jeg du skal forandre på. Sopp og laks er knallbra, skikkelig digg liksom.

Vi pannestekte litt salmalaks til det fikk en fin stekeskorpe og såvidt var gjennomvarmet. Noen aromasopp ble snittet opp i svært tynne skiver og stekt i en god klunk smør på middels varme til fargen var blitt gyllenbrun og fin. Salte og pepre godt. Til dette så lagde jeg sausen som er mitt ess-i-ermet, det altfor enkle og altfor gode soyanøttesmøret.

Vi hadde forøvrig en svært opphetet diskusjon rundt oppleggingen, og hvorvidt vi skulle lage et lite «teppe» av sopp som laksen ble plassert på, eller hvorvidt laksen skulle få et «tak» av sopp. Vi endte opp med det siste, hvorvidt det var det beste får vi aldri svar på.

Til denne retten så drakk vi en Fleur de Chardonnay fra Domaine Labet, fra Jura i Frankrike. En nydelig vin, som med sin krispe mineralitet og friske syre passet veldig fint til.

Print Friendly, PDF & Email