Dette er en superenkel og erketypisk italiensk antipasti. Vitello tonnato er løvtynne skiver av kalv som nytes sammen med en tunfiskmajones, en majones tilsatt tunfisk på boks helt enkelt. Dette er fast food på sitt ypperste, og det smaker vidunderlig. Vi fikk servert dette ved hvert eneste måltid vi hadde nå nylig i Piemonte, og jeg ble aldri lei. Akkurat som med kalvetartaren så havnet også dette på middagsbordet med en gang jeg kom hjem. Og dersom du ikke får tak i roastbiff av kalv, så bruk okse. Funker utmerket.

INGREDIENSER

  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sennep
  • ca 1 dl solsikkeolje
  • ca 0,5 dl olivenolje
  • saften av en halv sitron
  • 150 g tunfisk på boks
  • roastbiff av kalv eller okse

SLIK GJØR DU DET

– Majonesen er grei skuring så lenge vi sørger for at alt er romtemperert før vi setter i gang. En eggeplomme og en spiseskje sennep i en arbeidsbolle. Kjør dette sammen med en stavmikser og spe så med solsikkeoljen.

– Skvis over saften av en halv sitron, og spe så inn olivenoljen. Smak til med salt og pepper. Om den er litt tykk så kan du tynne den ut med litt vann. Kanskje må du ha litt mer sitron?

– Så tar du ut tunfisken og tilsetter litt og litt imens du kjører det sammen med stavmikser. Smak til underveis. Jeg syntes det ble godt når det var ca. like mye tunfisk som majones.

– Legg opp roastbiff-skivene på en tallerken, og så en stor klump med tunfiskmajones. Hiv innpå en 2-3 skiver dynket i majonesen. Sånn, da har du såvidt begynt på et lengre italiensk måltid.

Print Friendly