Kylling er konge. Jeg elsker kylling. Jeg elsker også brød, men jeg syntes et steinovnsbakt landbrød er bedre enn rimi-kneipp. Tar du poenget mitt? Spis heller kylling litt sjeldnere, og kjøp høyere kvalitet når du faktisk skal spise det. Og dersom du vil ha den ekstra digg så panerer du den, slik som her.

Jeg har laget et kyllingbryst panert i kaptein-kjeks med masse urter, litt smør og annen snacks. Til dette serverte jeg en grønn salat med vinaigrette og bacon. Nam nam. Enkel og rask luksus i hverdagen. Det er jo mye snakk om matpakker om dagen, lag et ekstra bryst til middag så kan kidd’n få en bedre lunsj dagen derpå.

INGREDIENSER

  • kyllingbryst fra stange eller holte
  • et par hvitløksfedd
  • finrevet sitronskall
  • 5-6 kapteinkjeks
  • 25 g smør
  • 4-5 bladpersillekvaster
  • et par spiseskjeer mel
  • 1 egg
  • salt og pepper
  • TIL SALATEN
  • forskjellig grønn salat
  • cherrytomater
  • pinjekjerner
  • bacon
  • 6 spiseskjeer god olivenolje
  • 2 spiseskjeer balsamico

SLIK GJØR DU DET

– Fjern skinnet fra kyllingbrystet, gi det til bikkja. Legg kyllingbrystet i en frysepose og bank det flatt med bunnen av en kjele. Slå på ovnen på 180 grader.

– I en blender så har du i kjeksen, hvitløksfedd, revet sitronskall (kun det gule), bladpersille, smør og litt salt og pepper. Blend til en jevn blanding.

– Legg melet ut på en tallerken og dypp kyllingen i det så den blir dekket. Knus egget i en bolle og visp det sammen med en gaffel. Dypp så kyllingen i egget.

kyllingsalat02

– Skrap ut godsakene fra blenderen og dekk kyllingen med blandingen. Klem det godt sammen med fingrene slik at det sitter godt på.

– Ta litt smør i en panne på middels høy varme, når smøret slutter å boble så er det klart for kyllingen. Stek på den ene siden til paneringen er blitt gyllenbrun. Snu kyllingen og sett panna inn i ovnen i 5 minutter. Settes så tilside og la hvile i ca. 10 minutter.

– Mens kyllingen steker og hviler så lager du salaten. Skyll og kutt opp ingrediensene. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de får litt farge. Stek bacon sprøtt.

– Ha 6 spiseskjeer olivenolje og 2 spiseskjeer med balsamico i en arbeidsbolle. Bland sammen og legg den grønne salaten i dressingen. Bland godt.

– Legg opp salaten på en tallerken, så tomatene og bacon. Dryss over pinjekjerner. Kutt opp kyllingen i skiver og legg over salaten.

– Værsegod. Knallgod tirsdagsmat. Saftig kylling og crispy salat. Dersom du også er en sånn smågæren livsnyter som meg så slenger du inn en skål med kyllingvinger også. Det er jo tross alt kun en syvendedel av livet som er tirsdager.

kyllingsalat03

Print Friendly