For litt over halvannet år siden så bodde undertegnede og hans da gravide frue i Markveien på Grunerløkka. Jeg vil anta at vi innen en radius på 500 meter hadde ca. 6-7 dagligvareforretninger og et ukjent antall spisesteder, butikker osv. Etter at vi flyttet til Jar kan man vel forsiktig si at det antallet har blitt redusert ganske så kraftig. I dag har vi allikevel tatt et veldig lite musesteg mot løkka-tettheten.

I morges så åpnet det nemlig en splitter ny Meny-butikk noen hundre meter fra der vi bor. Og etter å ha tatt den obligatoriske sjekkeutvalgetrunden kunne jeg svært tilfreds innse at den i så aller høyeste grad holder mål. Endelig har vi fått en nærbutikk, at det skulle vise seg å være en butikk med et så bra utvalg er den reneste luksus. Når det i tillegg vil komme blomsterbutikk, apotek og bakeri gjør det at jeg nesten (dog, bare nesten) vil definere Jar som en metropol.

Brodern og modern skulle komme på middag i dag så det måtte jo bli noe ållreit. Samtidig tenkte jeg at for å opprettholde mangfoldet så må jo noen kjøpe de litt mer eksklusive råvarene. Så da ble det østers og skalldyrpasta med sjøkreps. Pokker ta så godt det var.

INGREDIENSER

 • spaghetti
 • reker
 • sjøkreps
 • scampi
 • tomatpure
 • smør
 • fløte
 • hvitvin
 • bladpersille
 • chili
 • sjalottløk
 • hvitløk
 • olivenolje
 • sitron

SLIK GJØR DU DET

– Vi begynner med å rense rekene, sjøkrepsen (mine var ferdigkokt) og scampiene. Dette skallet danner basen for sausen.

– Så finhakker vi sjalottløk, hvitløk, chili og bladpersille.

– Varm opp en kjele, ha i litt olje og når den er varm så har du i alt skallet. Freses i et par minutter mens du knuser det lett med en sleiv eller lignende.

– Ta et par spiseskjeer med tomatpure over skallet og bland dette godt inn. Hell så over noen desiliter med hvitvin og et par desiliter med vann. La det koke ganske hardt slik at væsken reduseres.

– Fres sjalottløk, hvitløk og chili i noen minutter og legg det over i en skål.

– Etter en 15-20 minutter så siler du kraften og kaster skallet. Væsken har du i en kjele på middels varme og pisker inn litt smør og fløte til konsistens og smak er slik du ønsker. En skvis sitronsaft hjelper også alltid på smak. Holdes varm.

– Kok opp en stor kjele med saltet vann og kok så pastaen etter pakningen.

– Stek scampien raskt, viktig at den ikke blir overstekt.

– Ta sausen av varmen og tilsett reker og sjøkreps. De skal bare såvidt varmes opp i væsken.

– Sil pastaen og bland inn et par spiseskjeer god olivenolje samt sjalottløk, hvitløk og chili-blandingen.

– Bland så pastaen og skalldyrsausen sammen. Legges opp i dype tallerkener. Legg så på scampi og bladpersille. Smatt smatt.

Print Friendly, PDF & Email