Merguez er en pølse som stammer fra nord-afrika og er latterlig god. Det er som regel en blanding av lam og okse ispedd en hel masse sterke krydder som chili, fennikel og hvitløk. Jo sterkere jo bedre. Dagens pølser kjøpte jeg til halv pris hos Gutta på Haugen, og var produsert av Albert Idsøe i Stavanger. Og selv om de var gode så får du de beste Merguez-pølsene hos halal-slakterene på Oslos østkant. De er nemlig ikke krydret med hensyn til den norske gane.

Til disse snasne pølsene så kokte jeg opp litt linser. Puy linser for å være eksakt, som er franske og ligger ganske så høyt på linserangstigen. Skifergrå i fargen med god smak og herlig konsistens. Et raskt og rustikt måltid med masse god smak.

Som vanlig ble maten laget til 2 store og 1 liten. Og jo, det var mer pølse enn bildet tilsier.

INGREDIENSER

  • merguez-pølser
  • ca. 80 g linser pr pers
  • 5 dl kyllingkraft
  • gulrot
  • vårløk
  • hvitløk
  • fersk timian
  • god olivenolje
  • sitron
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Legg pølsene i en ildfast form og sett på ovnen på 180 grader varmluft.

– I en kjele så freser du finhakket gulrot, vårløk og hvitløk i litt olje. Vær raus med grønnsakene og legg gjerne til andre du har tilgjengelig.

– Etter et par minutter så heller du linsene over i kjelen, så kyllingkraften. La det koke i ca. 2 minutter for så å putre i 20 minutter til væsken nesten er helt kokt inn og linsene har en passende konsistens.

– Sett pølsene i ovnen og la de stå i ca. 20 minutter.

– Når linsene er ferdig kokt så har du i finhakket timian og smaker til med god olivenolje, litt sitron, salt og pepper.

– Server i dype tallerkener og nyt et smakfullt og spicy måltid.
linser02

Print Friendly, PDF & Email