Det er mange som mener at kylling-industrien ikke er noe særlig og at kyllingene ikke akkurat stortrives imens de klargjøres for våre mager. Jeg er helt uenig, jeg mener de har det altfor godt og at det er vår plikt som forbruker og både ydmyke, latterliggjøre samt semitorturere de post mortem.

Lite visste denne nusselige fjærkledte skapningen at kort tid etter dens død så ville den havne på Jar, der den kom til å få en sylskarp ølboks presset godt opp i rompa for så å bli stekt sakte, men sikkert og til slutt konsumert. Det er kanskje like greit at de lever lykkelig uvitende om hva som vil skje de etter at gardinene trekkes ned.

Dette var en Stange-kylling, så selv om den sikkert hadde hakket bedre oppvekstvilkår enn de fra Prior-familien så lever de vel ikke akkurat et liv i luksus de heller.

INGREDIENSER

  • 1 hel Stange-kylling
  • 1 ølboks
  • diverse urter
  • hvitløk
  • sitron
  • salt og pepper
  • en lettere sadistisk personlighet

SLIK GJØR DU DET

– Først jekker du en ølboks og drikker opp ca. 2/3 av den. Finn frem en kniv eller saks og kutt av øverste 1/3 av boksen.

– Finhakk noen urter som f.eks timian og rosmarin og bland dette sammen med litt mykt smør. Dette smøret dytter du inn under skinnet til kyllingen. Gni så hele kyllingen godt inn med salt og pepper.

– Ta noen hvitløksfedd og et par sitronskiver og legg dette oppi ølet.

– Med en stø hånd og uten å kutte deg så trer du nå kyllingen elegant over ølboksen.

– Grilles så på lav og indirekte varme til den er ferdig. Det kan du finne ut ved å snitte kyllingen der låret møter brystet, væsken som kommer ut skal være klar, ikke rosa. Jeg vil anbefale å legge et stykke aluminiumsfolie under kyllingen som tar imot alt fettet.

– Jeg hadde gassgrillen på ca. 180 grader og stekte kyllingen i bortimot en time. Perfekt og enkel grillmat. Namnam.

Print Friendly, PDF & Email