Når jeg skriver dette så sitter jeg utendørs, i hagen, det er nesten 30 grader i skyggen og kroppen min har vært under vann 5 dager på rad. Noe som jeg forøvrig vil tro er rekord i mai måned. Når det er så varmt så synker matlysten ganske kraftig, og jeg er ikke veldig keen på å bruke mange timer inne på kjøkkenet heller. Vi ville ha noe godt, gjerne sunt, og raskt. Akkurat som 5 millioner andre nordmenn med andre ord, bortsett fra de som lider av tvangsspising eller er sammen med en «feeder».

Sånn som de fleste andre raske hverdagsretter så kan jo også denne varieres noe så inni granskauen mye, men leser du videre så får du vite nøyaktig hva vi spiste denne gloheite mai-dagen. Vi fylte tortilla-lefser med salmalaks, salat, rødløk og en creme fraiche-dressing. Godt og enkelt. Nam.

INGREDIENSER

  • 200 g salmalaks pr pers
  • tortillalefse
  • blandet salat
  • creme fraiche
  • rødløk
  • hvitløk
  • wasabi
  • sitron
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Vi begynner med det morsomste, skylling av salat. Tørkes så på kjøkkenpapir.

– Finhakk rødløk og hvitløk.

– Ta noen store spiseskjeer creme fraiche i en bolle og tilsett hvitløken. Ha i ørlite wasabi, vær forsiktig og smak deg frem. For mye av dette kan ødelegge hele retten. Skvis over litt sitronsaft og gi den et par runder med pepperkverna. Smak deg frem til den er slik som du vil ha den.

– Pakk tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm disse i 10 minutter på 150 grader.

– Salmalaksen deler du i strimler på lengde med lefsene, salte og pepre. Stekes forsiktig på begge sider til kjernen er rosa.

– Ta en tortillalefse, smør creme fraiche-dressingen utover og legg på ønsket mengde salat og rødløk. Legg så en laksebit over. En liten skvis sitronsaft samt et dryss med maldonsalt er sjeldent feil, ei heller denne gang.

– En fresh og lettvint middag for en i overkant varm dag, det er for sent å gjøre noe med fasongen til strandlivet 2012, men man trenger jo ikke forverre situasjonen heller. Hvertfall ikke hver dag. Til denne middagen så delte vi en flaske Laroche Chablis 2010.

Tudelu.

Print Friendly, PDF & Email