Kyllinglår er en stor favoritt i hverdagen, det smaker veldig mye mere enn bryst og jaggu er det ikke rimeligere også. Dette kyllinglåret var fra Holte Gård, en av de beste fjærkre-produsentene her til lands. Kyllingen fikk selskap av selvplukket jordskokk fra Øverland Gård, fennikel og gulrot.

Det var på tide å smake på første fangst fra gården vår, og vi ble umiddelbart imponert. Jordskokken smakte fantastisk, selv rå var den nydelig med smak av hasselnøtt. Fennikel er jo alltid godt, og sødmen til gulroten kler enhver kyllingrett. Gode råvarer er første steg mot god mat, og jeg tror vi kommer til å bli svært bortskjemte på råvarekvalitet hva gjelder grønnsaker i tiden som kommer.

INGREDIENSER

  • 1 kyllinglår pr pers
  • jordskokk
  • gulrot
  • fennikel
  • smør
  • sitron
  • olivenolje
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Vi begynner med kyllingen, denne legges i en ildfast form med skinnet opp. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper på begge sider. Settes inn i forvarmet ovn på 180 grader med varmluft. Stek i 40 minutter.

– Gulrot og jordskokk skrelles og skylles. Deles opp i passende biter.

– Fjern det ytterste skallet fra fennikelen og skjær av bunnen. Klipp av fennikelgresset og legg tilside, dette må for all del ikke kastes. En nydelig urt å pynte retten med.

– Varm opp litt olje på middels varme i to forskjellige panner og råstek jordskokk og gulrot til det er mørt med tyggemotstand. Hvor lenge avhenger selvfølgelig av størrelsen på bitene, men et kvarters tid er et greit utgangspunkt. Legg i en dæsj smør mot slutten, salte og pepre og smak til.

– Fennikelen kutter vi i tynne skiver på mandolin, eventuelt med kniv. Ha den i en bolle, skvis over litt sitron, hell over litt olivenolje og smak til med salt og pepper.

– Ta ut kyllingen og la den hvile i noen minutter.

– Legg opp fennikelsalaten på en tallerken, et kyllinglår over, så litt jordskokk og gulrot. Pynt med fennikelgress og dryss litt olivenolje over.

– Nyt smaken av rene og gode råvarer. Et smakfullt og sunt måltid er herved servert. Værsegod.

Print Friendly, PDF & Email