Matinteressen min har jo skutt til værs i løpet av de drøye to årene jeg har hatt denne bloggen. Og det skal sies, jeg tror virkelig ikke at jeg hadde lært like mye eller undersøkt like mye dersom jeg ikke hadde hatt denne bloggen som en slags motivator på si.

Jeg husker at jeg var ganske skeptisk til å begynne å skrive om mat da jeg følte at jeg virkelig ikke hadde kunnskapen som trengtes, men heldigvis så ga jeg blanke i det og begynte å skrive. Og nå er jeg litt tilbake på samme sted. Jeg har hatt en gryende interesse for vin en god stund nå og den har virkelig eskalert den siste tiden, med to vinskap i kjelleren og diverse bøker i bokhylla. Jeg har deltatt på vinkurs og jeg skal delta på vinkurs. Men foreløpig kan jeg allikevel nesten ingenting om vin, og det bør kanskje tilsi at jeg ikke burde begynne å skrive om det, men dersom man skal vente med ting til man behersker det så blir det jaggu mye tid som går med til venting.

Jeg satser heller på at ved å skrive om de erfaringer jeg måtte gjøre meg i vinens verden så vil det gjøre til at jeg både fokuserer mer når jeg smaker og da samtidig lærer både mere og fortere. En ting er jo å tilegne seg kunnnskap om det teoretiske som områder, druer, produsenter osv. Dette kan man jo lese seg til, men det som virkelig er tidkrevende og utfordrende er jo å bli en erfaren smaker.

Okey, nok småpreik. Jeg og min noen ganger bedre, andre ganger like bra, halvdel har nemlig drukket en flaske vin i dag. Vi skulle kose oss med rekesmørbrød og til dette så falt valget på en tørr riesling. Nå skal ikke jeg være i overkant generell, men en god, tørr riesling er virkelig noe av det beste jeg vet. Så langt.

Produsenten til dagens flaske var Wittmann som holder til i Rheinhessen, et område som regnes som et av de mest innovative og interessante i Tyskland for øyeblikket. Dog langt mindre kjent enn f.eks. Rheingau og Mosel. Weingut Wittmann sine viner er biodynamisk dyrket og spontanfermentert (naturlig gjærkultur fra druene). Han regnes blant de beste riesling-produsentene og er kjent for sin klare, fruktige og syrlige vinstil. Og selv om denne flasken er blant de rimeligste han produserer så gjelder det i aller høyeste grad også for denne.

FAKTABOKS

  • Produsent: Weingut Wittmann
  • Land: Tyskland, Rheinhessen
  • Drue: 100% Riesling
  • Årgang: 2011
  • Alkohol: 13%
  • Utvalg: Basis
  • Varenummer: 2083001
  • Pris: 160,-
  • Poeng: 87

SMAKSNOTATER

Syrlig og floral på duft, med et lite hint av tropisk frukt. Både grønne, syrlige epler og sødmen fra overmodne epler tok plass i min nese.

På smak så var den veldig frisk, med masse syre og konsentrert frukt. Den var mineralsk med tydelig sitrusfrukt og eple. Lang og syrlig ettersmak.

En svært god vin som matchet reker, loff og majones perfekt.

Se om de har flasken på ditt lokale pol, eller kjøp den på Vinmonopolet.no.

Print Friendly, PDF & Email