Av og til så er søtsuget så stort at det ikke er vits i å kjempe imot. Sånn var det i går. Det var i underkant av en time til Hellstrøms Mesterkokk begynte på tv’n og behovet for noe digg var intenst. Jeg tok en kjapp titt i skuffer og skap, ingenting. Pøkk. Men basisvarer er det stort sett bra stell på her i heimen, og når jeg fant en mørk kokesjokolade i tillegg så kom inspirasjonen. La oss mekke noe, la oss mekke deilige kjeks med sjokoladebiter. Nam.

Denne oppskriften gir deg ca. 15 kjeks. Hva kalori-innholdet per kjeks er tør jeg ikke tenke på engang, men så er jo ikke måleenheten til livsnytelse kcal heller så da kan det være det samme.

INGREDIENSER

  • 120 g kaldt smør
  • 75 g hvitt sukker
  • 100 g mykt brunt sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje salt
  • 150 g mørk sjokolade
  • 2 egg

SLIK GJØR DU DET

– Sett ovnen på 180 grader.

– Kutt opp smøret i små terninger og ha det over i kjøkkenmaskinen. Hva heter egentlig den tingen som ikke er visp eller eltekrok, uansett, det er den du skal bruke nå. Kjør til smøret har fått en litt kremete konsistens.

– Tilsett sukkeret og kjør videre til det er godt blandet og litt luftig.

– Knekk over et egg og bland det godt inn før du knekker i det neste.

– Bland det tørre sammen i en bolle og hell dette over i miksebollen. Blandes godt, bruk en slikkepott for å skrape ned fra kantene.

– Grovhakk sjokoladen i mindre biter og bland dette inn. Du kan gjerne sile sjokoladen for å bli kvitt «støvet» så du kun sitter igjen med fine sjokoladebiter.

– Ta ça 2 spiseskjeer av kjeksblandingen til hver kjeks, seks stk pr. stekebrett.

– Stekes i 12 minutter, legges over på rist for avkjøling.

– Nytes med dårlig samvittighet og et stort glass melk. Nei, du har selvfølgelig ikke fortjent det, men det jævla søtsuget tar jo knekken på all fornuft. Jeg er svak. Herregud så godt. Jeg er svak. Herregud så godt. Jeg er svak. Herregud så godt.

Print Friendly, PDF & Email