Dette blir første gang jeg presenterer en belgisk klassiker her på bloggen, mon tro om det også blir den siste? Dette er en usedvanlig frekk kombinasjon som passer urovekkende bra sammen, herlig sprø pommes frites dyppet i aioli sammen med saftige og smaksrike blåskjell. En kg med blåskjell koster ca. femtilappen, en svært god pris og mye god mat for pengene.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan man lager perfekt pommes frites så jeg lar det ligge denne gang og fokuserer på skjellene.

INGREDIENSER

  • 1 kg blåskjell pr. 2 pers.
  • bladpersille
  • sjalottløk
  • hvitløk
  • chili
  • timian
  • stjerneanis
  • 1 dl hvitvin pr. kg blåskjell
  • olivenolje
  • et par spiseskjeer creme fraiche
  • pommes frites
  • aioli

SLIK GJØR DU DET

Aioli er grei skuring nå eller hur? Hiv den ihop og sett den i kjøleskap, denne er ofte bedre dagen derpå så lag den gjerne en stund i forkant om mulig.

– Så lager vi potetene, når de er fritert kan de settes i ovnen på 60 grader så de forblir varme til skjellene er klare.

– Gå over skjellene, fjern «skjegget» og kast skjell som er åpne eller har en sprekk eller lignende i skjellet.

– Finhakk 1-2 sjalottløk samt et par fedd hvitløk. Del en chili i to, fjern frøene og finhakk. Skyll og finhakk en neve bladpersille og en neve timian.

moules03

– Hell en god slump olivenolje i en varm kjele, tilsett så hvitløk, sjalottløk, chili, urter og kanskje det viktigste, to hele stjerneanis. Disse setter en fantastisk spiss på smaken som jeg er blitt helt avhengig av.

– Fres dette i et minutt eller to før du tilsetter skjellene. Sett på lokk og la dampe i 1 minutt. Hell så over hvitvinen og damp videre i en 3-4 minutter.

moules02

– Slå av varmen, tilsett et par spiseskjeer creme fraiche og rør litt rundt i kjelen, sett på lokket igjen og la stå i et minutt eller to.

– Rør litt rundt i kjelen før du siler av væsken, men sparer på den. Ha skjellene over i en stor serveringsbolle og hell kraften i en annen bolle.

– Legg påmmfri’n på et annet serveringsfat og server med en stor skål aioli.

– Gjør gjerne som oss, inviter folka på besøk, jekk et par pils og skaff litt barnevakt-goodwill. Bon appétit.

moules04

Print Friendly, PDF & Email