Det begynner å bli noen måneder siden vi hadde en slags pop-up restaurant hjemme på Jar. Min mor og far skulle ha middag med to andre par og late som de er så ønsket de at jeg skulle lage maten for de. Som om ikke det var nok så ønsket de også å spise hjemme hos oss. Jeg fikk full frihet i forhold til hva jeg skulle servere innenfor en gitt økonomisk ramme.

Jeg har aldri gjort noe lignende før og tenkte at det kunne være moro. Det hender jo at man blir litt ambisiøs når man inviterer gjester på middag noe som fort kan føre til at man tilbringer mye tid på kjøkkenet og mindre tid med gjestene. Dette var jo en problemstilling jeg nå slapp da jeg selv ikke skulle delta på måltidet. Planen var i utgangspunktet å lage en standard 3-retters, men når jeg hadde muligheten til å leke meg så ville jeg gjøre det litt mer utfordrende og havnet til slutt på 9 retter. 🙂

Så da gjaldt det å holde tunga rett i munnen hva gjaldt planlegging, handling, mise en place osv. Måtte også holde porsjonsstørrelsene nede slik at gjestene kom seg gjennom hele måltidet. Jeg syntes jo planleggingen av et måltid er veldig gøy og tok meg god tid til å komme opp med en meny som jeg syntes hadde mange spennende råvarer samt et fint løp gjennom hele måltidet. Sammen med frua så satte vi opp en meny, navnga restauranten 8B, som er gatenummeret vårt, og printet det ut på et grått papir. Helheten ved et måltid er jo viktig, vi leker jo ikke.

– Vi begynte måltidet med butterdeig stekt i vaffeljern. Disse ble servert med diverse tilbehør, blant annet ceviche av laks samt rogn og rømme.

– Neste rett var sjøkreps som jeg pannestekte og serverte med en saus basert på kraft kokt på sjøkrepsskall.

– Vi var fortsatt til sjøs og rett nummer tre var en liten makrellfilet servert på en vannseng av fennikelsalat.

– Det var tid for en liten mellomrett og de fikk servert et lite shotglass med aspargessuppe og sprøstekte baconbiter.

– Nok en råvare fra havet. Det var tid for en liten bit salmalaks svømmende i en liten porsjon risotto.

– Jeg ønsket å rense ganene noe før vi gikk over på hovedretten og hadde laget en slush bestående av vannmelon og vodka.

– Hovedretten måtte jo være ribbe, men servert med litt uvant tilbehør i form av chili- og agurksalat samt en asisatisk plommesaus.

– Det var så tid for et assortert ostefat med aprikospure og portvinsglaserte valnøtter.

– Og sist, men ikke minst, desserten. Hjemmelaget vaniljeis med sjokolade og pasjonsfrukt.

Jeg må innrømme at jeg var helt kaputt etter måltidet, hadde jo stått på kjøkkenet siden tidlig morgen og 9 retter var kanskje i overkant ambisiøst. Heldigvis var tilbakemeldingene gode og det var jo veldig moro. Så nå blir det spennende å se hvor og når 8B popper opp neste gang. 😉

Print Friendly, PDF & Email