Aspargessuppe er jo en enkel klassiker. Er vel knapt en råvare som skriker vår mer enn aspargesen, selv om det er den hvite som virkelig får kokker til å gå bananas så skal man ikke kimse av den som har stått i sola heller. Her skulle jeg bruke toppene til noe annet så da passet det perfekt å lage suppe av resten.

Det er kanskje noe av det aller enkleste man kan lage, og den passer perfekt for de litt kalde og grå vår/sommerdagene. Jeg liker å servere det nesten som en smaks-shot i en middag med flere retter.

INGREDIENSER

  • asparges
  • kyllingkraft
  • fløte
  • sitron
  • h-melk
  • bacon
  • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

– Knekk av toppene slik at du enten kan bruke de som garnityr i suppa eller til en annen rett. Knekk også av den nederste, trevlete biten. Skyll og eventuelt skrell.

– Ha aspargesen i en kjele og hell over ca. 70/30 fordeling av kyllingkraft/fløte til det akkurat dekker. Kokes mørt.

– Om du skal ha toppene som garnityr så forveller du disse kjapt. Det vil si at du har de i saltet kokende vann i noen få minutter, så rett over i isvann for å stanse prosessen og beholde den fine fargen.

– Stek opp litt crispy bacon.

– Sil av aspargesen, men spar på væsken. Ha aspargesen i en blender og kjør fint, spe med væsken til du har fått en fin suppe-tekstur.

– Noen siler av slike supper, men jeg liker at det er litt småbiter i den. Ha den tilbake i en kjele og smak til med salt, pepper og litt sitron.

– Ha litt melk i en liten bolle og skum opp med stavmikser.

– Hell suppa over i passende skåler, legg i et par skiver bacon og en spiseskje med melkeskum. Ha også i aspargestoppene om du har de. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email