Denne retten ble lagd mest for å teste ut hvordan indrefilet av svin ville fungere sammen med sous-vide. Jeg kan allerede nå røpe at det funket svært bra. Tilbehøret til denne retten var egentlig bare noe som ble kastet sammen så føl deg fri til å finne på noe mer spennende.

Det som kan være en utfordring i forhold til sous vide er å få nok smak inn i kjøttet. Svin har jo en tendens til å smake litt lite så om jeg kun saltet og pepret kjøttet, så vakuumpakket det så ville det ikke dannet seg nok smak. Så jeg lagde først opp en porsjon med saltlake, og lot kjøttet få kose seg her i ca. 4 timer.

INGREDIENSER

 • saltlake til svin
 • ca. 200 g indrefilet pr. pers
 • pastinakk
 • persillerot
 • kyllingkraft
 • kremfløte
 • blå kongo
 • søtpotet
 • hasselnøtter
 • smør
 • olje

SLIK GJØR DU DET

– Denne retten ble laget sous vide, dersom du ikke er helt sikker på hva det er så kan du lese dette innlegget først. Skriv ned maskina øverst på ønskelista di først som sist. For de av dere som ikke har mulighet til å tilberede sous vide så kan dere bare steke opp kjøttet på vanlig vis etter de 4 timene i saltlake.

– Sett vannbadet ditt til 60 grader for medium resultat, du kan også sette det på 55 grader for mer rosa farge, men mange er litt skeptisk til rosa svin. Ta svinefiletene ut av saltlaken og tørk de tørre med kjøkkenpapir. Finn frem vakuum-maskina og vakuumer kjøttet i hver sin pose, legg de i vannbadet og la de ligge i halvannen til to timer.

– Imens lager du ønsket tilbehør. Jeg skrelte og grovhakket en persillerot og en pastinakk, kokte de møre i kyllingkraft og fløte og lagde så en pure av det. Smak til med sitron, salt og pepper.

– Jeg hadde også rasket med meg noen poteter som heter blå kongo, de er som navnet tilsier ganske så blå. Kanskje det kan se fint ut med litt oransj søtpotet tenkte jeg og tok med meg en av de også. Kokte de først i en 10 minutter, skrelte og delte opp i mindre biter. Freste så bitene i panne med litt smør, salt og pepper.

– Nå var kjøttet ferdig med svømmeturen så jeg løftet posene ut av vannet. Klippet de opp og tok ut kjøttet. Satte en panne på høy varme med en god slump olje. Når oljen var ordentlig varm så hadde jeg i filetene og ga de en ordentlig bruning på den ene siden. Snudde de, hadde i en god klump smør og brunet den andre siden også. La de så tilside for litt kjapp hviling.

– Grovhakk en neve hasselnøtter og ha de i pannen med stekesjyet fra svinet. Freses kjapt.

– Skjær filetene i tynne skiver og anrett på tallerken sammen med pureen og potetene. Spe over hasselnøttsjy. Smak hvor saftig et stykke svin faktisk kan bli. Nam.

Print Friendly, PDF & Email