Indrefilet av svin er et undervurdert produkt. Man snakker alltid om det rosa kjøttet, men en riktig tilberedt svinefilet kan være minst like smaksrik og saftig. Og det til svært lavere pris. Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på saltlake til kylling, og her kommer en liste med ingredienser som passer perfekt til svin. Som med kylling så får svin utrolig mye mer og saftig smak av noen timer i saltlake først.

Denne mengden holder til opptil 2 kg kjøtt.

INGREDIENSER

  • 130 gram honning
  • 12 laurbærblad
  • 3 rosmarinkvister
  • 1 neve timian
  • 1 neve bladpersille
  • 1 neve hvitløk
  • 2 spiseskjeer hel pepper
  • 250 gram havsalt
  • 2 liter vann

SLIK GJØR DU DET

– Grovhakk urtene, og knus hvitløken, la skallet sitte på. Ha alle ingrediensene i en kjele, sett på lokk, og kok opp. Kok i 1 minutt og rør rundt slik at saltet løses opp. Ta kjelen vekk fra plata og la stå til romtemperert, settes så i kjøleskap til helt nedkjølet. Husk alltid å dekke til med plastfolie eller lignende.

– Selv om selve prosessen går veldig fort så trengs det ganske så lang tid for at det skal kjøles ned så det kan være lurt å lage den dagen før den skal brukes. La den stå på benken over natta og så inn i kjøleskap om morgenen f.eks. Når du har laget laken så kan den fint stå 3 dager i kjøleskap før bruk.

– Og når det gjelder ingredienser så kan du selvfølgelig legge til eller ta bort det du måtte ønske. Det som er viktig er balansen mellom mengde vann, salt og søtt(honning).

– Kjøtter lar du ligge i en 3-4 timer.

Her er en oppskrift hvor indrefileten blir brukt.

Print Friendly, PDF & Email