Både bloggen og jeg har hatt en av de bedre påskeferiene vi kan huske. Etter en uke med shorts og singlet skulle en tru vi var midt i sommerferien alt, men selv om bloggen har hatt ferie så har vi selvfølgelig laget mat. Blant annet en svært så sommerlig rabarbrasuppe med panna cotta. Nam.

Kalde, friske sommersupper er noe av det beste jeg vet. I starten av påsken var vi som vanlig på en liten trilletur og gikk opp til Eiksmarka. Der hadde de tilfeldigvis en veldig bra frukt- og grøntbutikk og når jeg så at de hadde rabarbra så måtte jeg ta med en bunt. Det er jo langtfra sesong og kommunisere kunne vi ikke gjøre da de snakket tysk, men gode var de nå læll. Sammen med en særdeles usunn panna cotta så ble det en dessert.

INGREDIENSER

  • SUPPE
  • 300 g rabarbra
  • 1 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1/2 vaniljestang
  • 5 dl vann
  • PANNA COTTA
  • 5 dl fløte
  • 100 g sukker
  • 2,5 plater med gelatin
  • 1 vaniljestang

SLIK GJØR DU DET

PANNA COTTA

– Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann.

– Ha 1 dl fløte sammen med sukkeret i en kjele. Del opp vaniljestangen og skrap ut frøene, ha de oppi kjelen sammen med selve stangen.

– Kok opp og la småkoke i 1 minutt til alt sukkeret er oppløst. Sett kjelen tilside og tilsett gelatinen og rør den godt ut. Ha så i resten av fløten.

– Ta ut vaniljestangen og sil blandingen over i passende former. Jeg brukte silikonformer.

– Sett i kjøleskap og la stå over natta. Ved servering så dypper du formene i litt varmt vann og vender panna cottaen over i en dyp tallerken.

RABARBRASUPPE

– Skyll rabarbra og kutt opp i mindre biter.

– Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp og la småputre i ca. 15 minutter.

– Sil av og sett i kjøleskap over natta.

– Ved servering så har du panna cottaen midt på en dyp tallerken, heller over litt suppe og pynter med litt oppskåret jordbær.

rab02

Print Friendly, PDF & Email