Herregud for en endorfin våren er, ikke engang verdens 50 beste psykologer kan kurerere gruff slik som denne årstiden er i stand til. Gradestokken kryper lengre og lengre oppover den rød linja, snøen er så godt som forsvunnet fra tomta. Man kan endelig se hvor fantastisk skitne vinduene egentlig er. Solnedgangen bytter ut elgen med en duggfrisk pils. Kulegrillen skriker fra garasjen.

Naboene trer frem fra hiene sine og nabogutten sitt ansikt får sitt første møte med grusete asfalt. Pappa setter skiene i kjelleren for denne gang etter vinterens sinnsyke 150 mil tilbakelagt, uten å tenke på hvor dårlig lys det setter hans eldste sønn i (passerte jeg 6 mil i vinter tru?). Plutselig dukker sneipene til høstens håndtverkere opp blant alt løvet man ikke rakte før sneen kom. Snart er det påske, så plutselig mai også er sommeren her for fullt. Jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på all den gode maten jeg skal nyte. Utendørs.

Jeg gleder meg til å dele vårens og sommerens råvarer med dere, og ikke minst briefe med bilder fra vår vakre tomt som har sol fra den står opp og til den daler ned over åskammen. 🙂

Print Friendly, PDF & Email