Pannekaker, hverdagskost nummer en i min barndom hvertfall. Noe av det enkleste man kan få servert, allikevel vekker det gode minner. Bare jeg tenker på pannekaker får jeg sinnsykt lyst på et stort og kaldt glass melk. Livet består jo stort sett av hverdager så er jo greit å ha noen retter i ermet man kan servere på disse dagene også. 🙂

Det fins jo ferdige poser med pannekakerøre som det gjør med alt annet, men er det egentlig noe poeng å kjøpe halvfabrikata når det er så latterlig enkelt å lage selv. Memoriser 5,4,3-regelen så sitter oppskriften utenat på null komma niks, altså 5 dl melk, 4 egg og 3 dl hvetemel.. Pannekakerøre består jo av ingredienser de fleste har hjemme til enhver tid, har man et godt syltetøy og kanskje en sitron og litt bacon også så er denne middagen alltid tilgjengelig. Selv uten at man må i butikken, fantastisk.

INGREDIENSER

  • 5 dl melk
  • 4 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • syltetøy, sukker og bacon
  • smør til steking

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å blande hvetemel og salt med ca. halvparten av melken, vispes godt sammen.

– Spe så i resten av melken og visp inn eggene. Bland godt så du får en jevn og fin røre uten klumper. La stå i ca. 30 minutter.

– Ha litt smør i en panne, jeg liker å bruke klarnet smør så slipper man å bekymre seg for at smøret svir seg. Hell i litt røre og stek i noen minutter til den har fått en fin gyllenbrun farge. Snu kaka ved å slenge den ut av panna med en kjapp håndbevegelse slik at den lander perfekt med den stekte siden opp, om du ikke har dreisen på dette så øv deg uten middagsgjester, dette er noe enhver hobbykokk bør mestre. Stekes raskt på den andre siden før den legges over på en rist for hviling, gjerne med et håndkle over seg for å holde varmen.

– Smør på et godt lag med syltetøy, skvis over noen dråper sitron og brekk over noen biter med sprø bacon. Nam nam nam. Og ikke minst, server med et stort glass iskald melk.

– Hverdag, velkommen skal du være.

Print Friendly, PDF & Email