And, fuglen som alltid blir værende igjen i hylla idet folket hamstrer Prior-produkter. Dakar liten. Selv er jeg en svoren fan av and, elsker det faktisk og prøver i så måte og være inkluderene ved å ta med meg and hjem så ofte jeg kan. Frua har nemlig ytret et ønske om mer asiatisk mat i heimen, og da må man jo ta dette til etterretning. Man vil jo at frua skal være i go’hjørnet.

Så da ble det en tur til butikken, asiatiske ingredienser ble handlet inn, det ble en halvannen times kokkelering, fruen konsumerte og sa seg fornøyd. Så da må jeg jo dele retten med dere, den er nemlig digg.

INGREDIENSER

  • 2 andelår
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 dl hoisinsaus
  • TILBEHØR
  • 4 rispapir(vårruller)
  • 4 ss hoisinsaus
  • 1/2 agurk
  • 3 vårløk

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å dele andekjøttet i strimler, ha det i en kjele sammen med 1 liter kyllingkraft og 1 dl hoisinsaus.

– La dette koke i en times tid. La så kjøttet renne av seg på et kjøkkenpapir og stek det raskt i litt olje.

– Mens anda putrer så skjærer du vårløken litt på skrå i veldig tynne skiver. Skrell av alt det grønne på agurken, del den i to og skrap ut den myke innmaten med en skje. Skjær så agurken i lange, tynne strimler.

– Ha rispapir i en beholder med vann i ca 20 sekunder, legg det så over på et vått håndkle. Det skal nå ha en litt klissete overflate. Legg på andekjøttet, noen strimler med agurk og litt vårløk. Hell en god spiseskje med hoisinsaus over. Brett sammen rispapiret og hugg innpå mens kjøttet er varmt. Om ønskelig kan også vårrullene friteres.

– Server med litt tempurafriterte grønnsaker og en skål med søt chilisaus.

Print Friendly, PDF & Email