Jeg har blitt en svoren tilhenger av risotto. Først og fremst liker jeg konseptet, en ris som skal småputre i deilige smaker. Jeg liker at det er forholdsvis kjapt og enkelt. Også elsker jeg at det er uendelig med smakskombinasjoner. Denne gangen kombinerte vi risotto kokt i skalldyrkraft med deilig salmalaks på melbatoast. Og ifølge samboeren min så er det noe av det beste jeg har servert henne, det er stas. Nam nam.

Selvfølgelig kunne jeg skrevet ned fremgangsmåten for risotto hver gang, men siden den allerede eksisterer på siden min så velger jeg heller å legge ut en link. I denne retten brukte jeg en skalldyrkraft jeg lagde for en tid tilbake, oppskrift på den kan du se her. Laksen er jo også en slags modifikasjon av denne. Dæven, ble mye linker og gjentagelser gitt. Slenger ut en kjapp gjennomgang her også jeg.

Denne oppskriften er til to personer.

INGREDIENSER

 • 150 g risottoris
 • 8 dl skalldyrkraft
 • 1 dl hvitvin
 • 1-2 sjalottløk
 • 1-2 fedd hvitløk
 • 1 ts finhakket ingefær
 • melbatoast
 • salmalaks
 • parmesan
 • usaltet smør
 • basilikum

SLIK GJØR DU DET

– Fres sjalottløk, hvitløk og ingefær i en panne i en god dæsj med smør. Tilsett risen og fres videre i et par minutter. Hell på litt hvitvin og kok dette helt inn. Spe så med skalldyrkraft til risen er kokt perfekt al dente. Skru av varmen og tilsett en ny dæsj med smør, en neve med finhakket basilikum, saften av en halv sitron samt litt revet parmesan. Noen skvetter med god olivenolje skader heller aldri. Sett på lokk og la smakene utvikle seg i noen minutter.

– Del opp i laksen i størrelser som passer med melbatoasten. Salte og pepre fisken og legg på noen blader med basilikum under melbaen. Ha godt med smør og olje i en panne og stek fisken på toasten ned i noen minutter til den har utviklet en fin og gyllen stekeskorpe. Snu så fisken og sett hele pannen inn i en forvarmet ovn på 180 grader. La fisken ettersteke der i noen minutter. Hvor godt stekt man ønsker at fisken skal være er jo helt individuelt.

– Fordel risottoen i noen dype tallerkner og legg over fiskestykkene. Dette er en smaksbombe av en rett.

Print Friendly, PDF & Email