Kamskjell er nok noe av det aller beste jeg vet, en fantastisk råvare som knapt trenger varmebehandling for perfekt resultat. Kan jo også serveres som carpaccio. I frossen tilstand er de lette å få tak i, men best er de om du kjøper de ferske i sitt vakre skjell. Da får man jo også den fantastiske rognen i tillegg.

Dette er en kjapp og god forrett jeg klinker til med fra tid til annen. En god kombinasjon av smaker og tekstur syntes jeg nå selv hvertfall.

INGREDIENSER

  • kamskjell
  • 1 pose frosne erter
  • 1 neve fersk mynte
  • 2-3 ss creme fraiche
  • 1 neve bladpersille
  • pancetta
  • 1 hel hvitløk

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å koke opp litt vann i en kjele med en grønnsaksbuljongterning. Finhakk så litt bladpersille og litt pancetta. Salte og pepre kamskjellene. Sleng så en pose med frosne erter samt en neve med mynteblader i det kokende vannet og la det koke i et par minutter.

– Sil av vannet, men spar på det og legg erter og mynte i en blender. Kjøres fint, tilsett en spiseskje creme fraiche, litt salt og pepper og eventuelt litt av kokevannet til konsistens og smak er perfekt.

– I en varm panne har du litt smør samt en hel fersk hvitløk, stek kamskjellene raskt på begge sider. Når kamskjellene er ferdig tar du de tilside og har pancetta og bladpersille i samme panne og freser dette raskt til det blir sprøtt. Dette kan også gjøres separat i en annen panne, men er godt for smaken å steke det i samme.

Anrett pureen på en tallerken, legg så på noen kamskjell før du strør over pancetta og bladpersille. Hugg innpå. 🙂

Print Friendly, PDF & Email