Dette er jo selve klassikeren innen pizza-sjangeren. I utgangspunktet er det jo en pizza kun med tomatsaus og ost og selv om dette kanskje kan høres litt kjedelig ut så kan man med enkle virkemidler forvandle en enkel pizza til en fantastisk pizza. It’s all about the details.

INGREDIENSER

  • cherrytomater
  • kapers
  • basilikum
  • bøffelmozzarella

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å lage pizzadeigen, oppskrift på deig kan du finne her.

– Fortsett så med tomatsausen, det fins sikkert tusen forskjellige måter å lage denne på. Og de fleste har allerede sin egen favoritt som de gjerne må fortsette å bruke, eventuelt kan man prøve denne.

– Del så cherrytomatene i to, legg de på et bakepapir, hell over litt god olivenolje på hver tomatbit samt litt salt og pepper. Bak disse i ovnen på 180 grader i en times tid. Dette gir de en fantastisk god smak.

– Om du har en pizzasten så sett denne i ovnen nå på 250 grader, den skal bli glovarm.

– Kjevl ut deigen til ønsket størrelse, smør over et tynt lag med tomatsaus, legg på cherrytomatene, en neve babykapers og en neve basilikum. Riv bøffelmozarella til små klumper og fordel utover, eventuelt bruk en annen ost. Legg pizzaen på pizzastenen og sett helt øverst i ovnen med grillelementet på, pizzaen er da ferdig på kun få minutter.

Nam. Heia Italia.

Print Friendly, PDF & Email