Jeg er redd den kraftige we’re back proklamasjonen var en smule forhastet. Med oppussing av hus på dagtid, fotojobbing på kveldstid, samt leve i det som nå blir en ribba leilighet klargjort for visning og salg, så har det blitt svært lite matlaging å blogge om. Håper allikevel på at vi skal få kokt ihop litt snacks midt i kaoset. Har uansett litt mat å vise frem, la meg presentere tidenes enkleste forrett/snack/appetizer, ceviche av laks.

Denne retten fikk jeg servert av en kompis på en hyttetur en god del år tilbake og har lagd den jevnlig siden da. Den er ekstremt enkel, tar 4 minutter å lage og smaker fantastisk.
Jeg må jo innrømme at bildet ikke ser så veldig innbydende ut, men det betyr ikke at dere ikke burde gi den et forsøk. 🙂

INGREDIENSER

  • salmalaks
  • sjalottløk
  • gressløk
  • sitron
  • god olivenolje
  • en klype salt

SLIK GJØR DU DET

– Salmalaks er best egnet til denne retten da den kan spises rå.

– Det du gjør er å «rive» laksen med en gaffel, legg laksen på en fjøl, ta et godt tak i ene enden og riv laksen i små biter. Eventuelt finhakk med kniv. Ha laksen i en skål.

– Finhakk en god porsjon sjalottløk, det skal være nesten 50/50 løk og laks.

– Ha i litt god olivenolje og endel sitronsaft.

– Finhakk så en god porsjon gressløk, ha dette oppi gradvis mens du smaker til, gressløken jevner på en måte ut smaken. Bruk gjerne mer sitron og olivenolje til smaken er perfekt. Avslutt med et dryss havsalt og retten er klar.

Den bør ikke står for lenge før den serveres, men 15-30 minutter i kjøleskap går fint. Serveres med et godt brød.

Print Friendly, PDF & Email