Poteter er jo en relativt vanlig ingrediens i det norske kjøkken. Min kompis Kai forklarte sitt litt anstrengte forhold til kokte poteter med rutinen i sitt barndomshjem, først ble potetene satt til koking så måtte man finne ut hva man skulle ha til. Selv har jeg heldigvis et fruktbart kjærlighetsforhold til poteten, og forelskelsen topper seg da de norske nypotetene blir tilgjengelige i butikken. En delikatesse.

Disse potetene er så nydelige at det er best å gjøre minst mulig med de. En sommerlig rett som passer perfekt til grillmat er denne lune potetsalaten som jeg fant i den nye Masterchef-kokeboka. Enkel å tilberede med masse deilige ingredienser. For å få en spiss på retten så er det viktig med en god dressing, her har jeg laget en sennepsvinaigrette som passer perfekt.

INGREDIENSER

 • norske nypoteter
 • rødløk
 • bladpersille
 • chili
 • kapers
 • grov sennep
 • hvitvinseddik
 • sitron
 • olivenolje
 • solsikkeolje
 • salt og pepper

SLIK GJØR DU DET

Sennepsvinaigrette
– Ha to spiseskjeer dijonsennep i en bolle sammen med en spiseskje hvitvinseddik og saften av en halv sitron, samt salt og pepper.

– Bland dette godt sammen og visp så inn olje jevnt og forsiktig til ønsket konsistens og smak er oppnådd. Bruk  1/3 god olivenolje og 2/3 smaksnøytral solsikkeolje. Smak til med mer sitron, salt og pepper.

Potetsalat
– Skyll nypotetene godt, ikke skrell de da skallet bare er godt.

– Kok disse i godt saltet vann, de skal være faste i formen med bitemotstand så følg godt med så de ikke blir overkokt. Sil av vannet og la potetene stå og dampe  og avkjøle seg  i kjelen.

– Kutt rødløken i skiver, finhakk bladpersille og del chili i tynne skiver, fjern frøene.

– Når potetene er avkjølt deler du disse i skiver og har de over i en serveringsform. Hell over sennepsvinaigretten og bland dette godt med potetene. La potetene stå en periode så de får tatt til seg smakene.

– Bland så inn rødløk, finhakket bladpersille, chili og babykapers.

– Pynt med litt hele blader persille og noen store fine kapers. Værsegodtakkskalduha.

Print Friendly, PDF & Email