Noe av det beste med sommerhalvåret er all den smaksrike frukten som butikkene bugner over av. Som en ekte jordbærgutt så spiser jeg nok bær hvert år til å holde minst et par bønder gående frem til neste sommer. De norske bærene er jo på sitt aller beste helt nydelige på egenhånd, men etter at Marit dro denne oppskriften i hus så har jeg vært avhengig. Den er fantastisk og et perfekt komplement til jordbærene. La meg presentere: Mascarponekrem.

Mascarpone er beskrevet som en italiensk fløteost laget av creme fraiche. Den lages litt på samme måte som yoghurt og er egentlig ikke en ost i det hele tatt. Den er nok mest kjent som hovedingrediensen i desserten Tiramisu. Men kan også brukes istedet for smør og parmesan i en risotto. Vi bruker mascarponen til å lage en fantastisk krem vi dynker bærene våre i. Pass alltid på å lage litt ekstra så har du en god unnskyldning til å kjøpe mer jordbær i morgen også. 🙂

INGREDIENSER

  • 1 pakke mascarpone
  • 4 egg
  • 4 ss sukker
  • en dæsj med cognac
  • masse friske bær

SLIK GJØR DU DET

– Begynn med å skille eggeplommene fra hviten. Lag så en marengs av 4 eggehviter og 4 spiseskjeer sukker.

– Bland sammen de 4 eggeplommene med 4 rause spiseskjeer mascarpone til blandingen er glatt og fin. Vend så dette forsiktig inn i marengsen. Blandes godt. Tilsett en dæsj cognac, finito. En nydelig mascarponekrem er klar til din disposisjon.

– Bruk gjerne hjemmelaget vaniljesukker for å få litt vaniljesmak på kremen.

– Jordbærene skylles og kuttes i jevne biter. Ha dem over i en bolle, sukre dem godt og la det stå litt for å få en enda søtere smak. Hell over en god dose med mascarponekrem og nyt smaken av sommer.

Print Friendly, PDF & Email